Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde verilen resepsiyona katıldı.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resepsiyon verildi. Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın da yer aldığı resepsiyona; valiler, üniversite rektörleri, şehit anneleri ile şehit eşlerinin, engellilerin  yanı sıra değişik meslek guruplarını icra eden kadınlar katıldı.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne teşriflerinden dolayı misafirlerine teşekkür ederek ve tüm kadınların ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Anne olarak, eş olarak, kardeş olarak, evlat olarak, hepsinden önce ve en önemlisi nisa olarak, yani insan olarak hayatımızın ayrılmaz parçası olan kadınlarımızı temsilen sizlere teşekkür ediyorum. Çünkü sizler olmasaydınız, sizlerin fedakârlığı, emeği, sevgisi, gayreti, mücadelesi olmasaydı, insanoğlu olmazdı. Onun için bu müstesna günde dişiyle tırnağıyla, emeğiyle, yeri geldiği zaman canıyla bu toprakları bizlere vatan kılan Anadolu’nun ve Trakya’nın tüm çilekeş kadınlarını selamlıyorum. Suriye’den Irak’a, Myanmar’dan Türkistan’a kadar dünyanın dört bir yanında zulüm altında, baskı altında, tehdit altında yaşayan tüm mağdur ve mazlum kadınları selamlıyorum” diye konuştu.
İster sadece evinin, ailesinin işleriyle meşgul olsun, ister çalışarak hayatın farklı alanlarında ilave sorumluluklar üstlensin; her kadının varlığıyla takdiri ve saygıyı hak ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,  40 yıllık siyasi hayatında, kadınların hayatın tüm alanlarında daha fazla rol üstlenmesi için çaba harcadığını ifade etti. Bulunduğu yere ulaşmasında, başta ailesi olmak üzere, kadınların gayretlerinin çok büyük katkısı olduğunu ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bana göre kadının yer almadığı siyaset, kadınları dışlayan bir yönetim anlayışı sadece kadınlar için, değil bütün toplum için büyük bir eksikliktir. Kadınların omuz vermediği, sahip çıkmadığı bir demokrasi mücadelesinin başarıya ulaşması mümkün değildir” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadın Rektörleri Kabul Etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın da aralarında bulunduğu kadın rektörleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki makamında kabul etti.
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başkanlığında gerçekleştirilen ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile  Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın da yer aldığı kabul heyetinde, Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç ve diğer kadın rektörler hazır bulundu.
Kabulde heyetin ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  kendileriyle bir süre görüştü.