Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Engelsiz Üniversite Birimi ve Umuda Bir Adım Tüm Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle ‘Hayat Birlikte Güzel’ konulu etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında özel insanların ortaya çıkardığı birbirinden güzel eserlerin yer aldığı ‘Özel İnsanlar Resim ve Seramik Sergisi’nin açılışı yapıldı.

Engelliler Haftası nedeniyle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisleri Kubbe Altında düzenlenen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nimet Kakataş, Genel Koordinatör Doç. Dr. Tuncay Bülbül, Genel Sekreter Sibel Akbaş, Engelsiz Üniversite Birim Koordinatörü Doç. Dr. Zeliha Leblebici, Umuda Bir Adım Tüm Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Belirir, Gülşehir Kaymakamlığı Gümüşkent Özel İnsanlar Rehabilitasyon Merkezi ve H. Rasim Uzer Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi yetkilileri, özel insanlar ve aileleri ile üniversitemiz öğrencileri ve davetliler katıldı.

Program, Üniversite Engelsiz Üniversite Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Zeliha Leblebici’nin açılış konuşması ile başladı. Doç. Dr. Leblebici “Üniversitemiz bünyesinde 2009 yılının Ekim ayında kurulan Engelsiz Üniversite Birimi olarak, tüm özel gereksinimli bireylere eğitsel, sosyal ve kültürel alanda destek olmayı amaçladık. Bu amaç doğrultusunda toplum arasında özel gereksinimli bireylere karşı var olan önyargıları yıkmak, toplumsal duyarlılıkları ve akademik nitelikli bilinci artırmaya yönelik çalışmalarda bulunduk” dedi. Leblebici “10-16 Mayıs Engelliler Haftasında farkındalığımızın artması ve ‘Engelsiz Bir Yaşam için elele’ diyerek bugünün anılarda hatırlanacak güzel bir gün olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Umuda Bir Adım Tüm Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Belirir de konuşmasında, bugünlerin farkındalıkları artırma günü olması gerektiğini ve ailelerin bu şekilde etkinliklere ve değişikliklere ihtiyaçları olduğuna vurgu yaptı.

Özel insanların toplumla iç içe hayat sürdürebilmeleri için her kesime büyük görevler düştüğüne vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ise, böylesine bir organizasyonda bir araya gelmenin mutluluk ve heyecan verici olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kılıç “Her insan birbirine daima muhtaçtır. Bizler bu özel günler dışında da hayatı yaşanabilir hale getirebilmek, daha mutlu, sağlıklı ve huzurlu olabilmek adına neler yapabiliriz diye çalışmalarda bulunuyoruz. Bu konuda tartışmak ve çözüm üretmek noktasında kamu kurumlarına ve sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşmekte. Bu nedenle bu tür toplantıları ve etkinlikleri çok önemsiyorum. Engelli ailelerini daima ziyaret ederek sorunlarını yakinen takip ettim. Bu ailelerimizin ve engelli bireylerin en büyük sıkıntılarından birinin bulundukları ortamdan dışarı çıkamamak ve topluma yeteri kadar karışamamak olduğunu gördüm. Bu tür güzel etkinliklerle kendilerini toplumla iç içe, birada görmek bizlere de büyük heyecan ve mutluluk veriyor. Üniversite olarak özel insanlarımız için gerek bilimsel, gerek sosyal faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu faaliyetlerimizi ve çalışmalarımızı üniversite ve üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Engelsiz Üniversite Birimimizin yanı sıra sizlerle birlikte bundan sonra da artırarak devam ettireceğiz” diye konuştu.

Özel insanlar ve davetliler, yapılan konuşmaların ardından Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi eşliğinde kahvaltıya geçildi. Kahvaltı sonunda Üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan oyuncaklar Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç tarafından özel insanlara hediye edildi.

‘Özel İnsanlar Resim ve Seramik Sergisi’ Açıldı
Program sonunda Üniversite Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Gör. Savaş Kurtuluş Çevik’in desteği ile Gümüşkent Özel İnsanlar Rehabilitasyon Merkezi sakinleri tarafından yapılan eserlerin yer aldığı ‘Özel İnsanlar Resim ve Seramik Sergisi’nin açılışına geçildi.

Serginin açılışını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ve katılımcılar, sergide yer alan eserleri gezerek bilgi aldı.
Birbirinden güzel eserlerin yer aldığı sergi Üniversite Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesislerinde hafta sonuna kadar sergilenecek.