29 Mart 2015 Pazar günü saat 15.30’da Kapadokya Kültür Merkezinde okulumuzun, İlahiyat Fakültesi ile birlikte hazırladığı  “Nevşehir Kuran Günleri’’(2) programı vardır. Programımızın ikinci misafiri Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi   Dr. Saffet Bakırcı’nın ’1 Ayet  ,1 Hadis,1 Yorum’’ konulu konferansına teşrifleriniz bizleri onurlandırılacaktır.

                                            Senem  Aydoğan

                                     Kız And. İ.H.L. Müdiresi

İLAHİYAT FAKÜLTESİ VE KIZ ANADOLU İ.H.L. İŞBİRLİĞİNDE NEVŞEHİR ‘DE  BİR ‘’KUR’AN  GÜNDEMİ’’ OLUŞTURULACAK
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi işbirliğinde düzenlenecek programın amacı ise şu şekilde açıklandı.
1)Kur’an’ın Bir Hayat Kitabı Olduğu Şuurunu Yerleştirmek, Yüzünden Yüreğimize İnmesi Gereken Bir Rehber Olduğuna Dikkat Çekmek,
2)Kur’an’la Yaşayan, Kur’an’la Düşünen, Kur’an’la Konuşan Bir Kur’an Neslinin Yetişmesine Katkıda Bulunmak
3)Kur’an’ın Ahlakıyla Ahlaklanmak İsteyen Kur’an Talebelerine, Kur’an Ahlakının Kodları Vermek,Rehberlik Yapmak
Bu Amaçla ‘’Nevşehir Kur’an Günleri’’ adı altında çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri davet edilip Kur’an-ı Kerim’in farklı yönleri ele alınacak.
Şubat ayındaki Nevşehir Kur’an günlerinin ilk konferansı Belediye sponsorluğunda gerçekleşecek. İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden  ‘’Doç.Dr.Abdurrrahman Ateş’’ , ’’Tilavetten Kıraate Dönüşen Kur’an’’’ konulu konferansını,28 ŞUBAT 2015 Cumartesi günü Saat:19.30’DA Kapadokya Kültür Merkezinde verecektir. Düzenlenecek olan programa tüm Nevşehir halkı davet edildi.