Nevşehir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı için özel yetenek sınavı ile öğrenci alacak olan Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümüne kayıtların devam ettiğini ve yoğun bir talebin olduğunu söyledi.  

Taşğın açıklamasında, “ Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümümüze bu sene belirtilen kontenjan dâhilinde toplam 55 öğrenci alımı olacak. 12 Ağustos 2013’te başlayan özel yetenek sınavı öğrenci kabulü için ön kayıtlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Ön kayıtlara baktığımızda özellikle bu bölümümüze ulusal ve uluslararası düzeyde sporcularımızın talebi beklentimizin üzerinde oldu. Bu da bize gösteriyor ki kurulduğu günden bugüne, fiziki yapılaşma başta olmak üzere her dönem yeni açılan bölüm ve programlara bağlı olarak artan öğrenci sayısıyla hızla büyümeye devam eden Nevşehir Üniversitesi, ulusal ve uluslararası düzeyde tercih edilen bir üniversite statüsündedir” dedi.

Taşğın ayrıca, 16 Ağustos 2013’te sona erecek olan ön kayıtların ardından öğrencilerin 20-22 Ağustos 2013 tarihlerinde yine Nevşehir Üniversitesi Spor Tesislerinde sınava tabii tutulacaklarını sözlerine ekledi.