Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle düzenlenen üniversitelerin akademik yılı açılış törenine katıldı.

‘2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’,  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde; YÖK  Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK üyeleri, Nevşehir Hacı bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın da aralarında bulunduğu 181 üniversitenin rektör,  senato ve yönetim kurulu üyeleri ile öğretim üyesi ve öğrenci temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Törenin açılışında konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, yükseköğretim tarihinde müstesna bir gün olduğunu belirterek yükseköğretimin akademik yıl açılışının ilk defa üniversite boyutundan ulusal boyuta taşındığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve devlet erkanının huzurunda gerçekleştiğini ifade etti.

Yeni akademik yılın Türkiye ve milletimiz için hayırlı olması ve bu dönemde öğretim üyeleri ve öğrenciler için başarılı, verimli, huzurlu bir öğretim dönemi temennisinde bulunarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanımız Erdoğan,  yükseköğretim konusunda Türkiye’de çok önemli ilerlemeler sağlandığını söyledi.
Türkiye’nin 81 ilinin tamamında üniversite olduğunu, 2002 yılında 1 milyon 700 bini bulmayan yükseköğretim kurumlarındaki toplam öğrenci sayısının bugün 7 milyon 194 bine, öğretim elemanı sayısının ise 67 binden 156 bine ulaştığını da verdiği bilgilere ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm bu rakamlar gösteriyor ki, Türkiye’nin artık yükseköğretime geçişte herhangi bir tıkanıklık yaşanma ihtimali yoktur. Bundan sonra mücadele, herhangi bir üniversiteye, herhangi bir bölüme girmek için değil, daha kaliteli eğitim veren üniversitelere, bölümlere girmek için yaşanacaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından tören, YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç’ın kendisinin yayına hazırlamış olduğu Osmanlı döneminde yaşamış ve dini ilimler, edebiyat, tarih, tıp, matematik, geometri, mimarlık, musiki gibi alanlarda eserler vermiş bilim insanlarını tanıtan Mehmet Tahir'in "Osmanlı Müellifleri" adlı üç ciltlik eserleri ve çeşitli üniversitelerinden gelen öğrenci temsilcilerinin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çiçek takdimi ile son buldu.