Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğüne Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yeniden atanan Prof.Dr.Filiz Kılıç’ı Nevşehir’in en çok okunan ve takip edilen medya organı FİB Haber Merkezi Genel Koordinatörleri Fikret Çapacı ve İbrahim Uysal makamında ziyaret ettiler.

Adeta ziyaretci akınına uğrayan Prof.Dr.Filiz Kılıç,Seçimlerden sonra  ilk kez FİB Haber Merkezine duygularını ifade ederken; “Nevşehir Üniversitesinde bir kez daha görev yapacak olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum. Kısmetse ekibimizle birlikte Üniversitemize daha güzel hizmetlere imza atmak istiyorum. Bunun için çalışmalarımıza hiç ara vermeden devam ediyoruz dedi.”

Rektörü Kılıç ayrıca Gerek görev yaptığı dönem içinde gerekse seçimler boyunca her zaman yanlarında olarak kendilerine destek veren bütün Nevşehir kamuoyuna da teşekkür ediyorum dedi.

Nevşehir Üniversitesi Rektörlük seçimlerinin bir diğer önemli yanı da, Nevşehir in Rektörlük seçimlerini ilk kez yaşamış olması oldu.

Cumhurbaşkanı Gül’e sunulan listede YÖK tarafından ilk sıraya konulan ve Rektör ataması gerçekleştirilen ilk ve tek Bayan Rektörü olarak, Nevşehir’in aday olan ve söz konusu seçimleri de kazanıp, yeni dönemde 'Rektörlük' görevini üstlenen Prof. Dr. Filiz Kılıç, makamında tüm tebrikleri kabul etti.Yoğun geçen ziyaretçi akınları ile dolup taşan Rektörlük binası aslında tüm gerçekleri de gözler önüne seriyordu.Nevşehir tüm kişi ve kurumları olarak Rektörüne olan sevgi saygı ve güveni ile üniversitesi ve Rektörüyle birleşmesinin en güzel kanıtıydı.

Gelen tebrik ve kutlama mesajları ziyaretçi akını ile çiçek bahçesine dönen Nevşehir Üniversitesi Rektörlük odası ve sekretaryası gerçekten görülmeye değerdi.

Rektörlüğe Kılıç’ın atanması Nevşehir kamuoyunda büyük sevinç ve mutluluk yarattı.

 

2007 yılında kurulan Neü’de,Göreve geldiği 2008 yılından bu yana büyük bir değişim ve paralelinde Gelişim gösteren bu konuda aynı dönemde kurulan Üniversiteler içinde parmakla gösterilen Nevşehir Üniversitesi hiç şüphesiz bu başarının en büyük mimarı olarak gösterilen Prof.Dr.Filiz Kılıç Nevşehir tarihinde de aslında bir ilke imza atarak kamuoyunun topyekun desteklerini alarak bu konuda önemli bir sınav vermiş oldu.

Çalışmalarındaki özverileri ve Büyük Başarılarıyla tüm övgüleri hak eden Rektörümüz Sayın Prof.Dr.Filiz Kılıç ı kutluyor tüm ekibiyle birlikte Nevşehir Üniversitemizi hak ettiği yerlere taşıyacaklarına olan inancımız ve güvencimizin tam olduğunu bildirmek istiyoruz.

Unutmadan hak edilmiş Başarıların desteklenmesi övgüleri ve ödüllendirilmesi gibi temel unsurları içeren bu bağlamda Rektörlük Görevinin Sayın Kılıç’a yeniden teslim edilmesi ile bu konuda üretilmiş çeşitli spekülasyonlara da en güzel cevap niteliği taşıması dolayısıyla, Nevşehir Kamuoyu adına YÖK ve  Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’e sonsuz teşekkür ediyoruz.