Neveksan ekmek sanayi yetkililer ininde hazır bulunduğu İş güvenlik eğitimine 50 kişi katıldı. iş güvenlik eğitiminin uzmanı tarafından verilen eğitimde Güvenlik uzamanı detaylı olarak işveren ve çalışanlarına görev ve sorumluluklarını, kazaların olmaması için önceden alacakları tedbirleri anlatıldı. Yasanın getirdiği sorumlulukları hatırlatılacak işyerlerindeki tehlike riskleri kendilerine bildirilecek ayrıca Risk analizleri düzenlendi
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ ZORUNLULUKMU?
Yasal mecburiyet olan her işyerine İş güvenliği uzmanı ve İşyeri hekimi 1 yıl. İşyerlerinde kanun uygulamasını yapmayanlar için cezalar; Kanunun 6. maddesinin birinci fıkrası gereğince belirlenen nitelikte iş güvenliği uzmanı veya işyeri hekimi görevlendirmeyen işverene görevlendirmediği her bir kişi için 5 Bin TL, aykırılığın devam ettiği her ay için aynı miktar, diğer sağlık personeli görevlendirmeyen işverene 2 Bin 500 TL, aykırılığın devam ettiği her ay için aynı miktar idari para cezası verilecek. Kanunun 6. maddesinde belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyen işverene her bir ihlal için ayrı ayrı Bin 500 TL, aykırı hareket eden işverene yerine getirilmeyen her bir tedbir için ayrı ayrı bin TL idari para cezası verilecek. 
6311 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 20/06/2012 tarihinde kabul edilmiş ve 6, 7 ve 8. Maddeleri hariç genel olarak 01/01/2013 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiştir. Kanunun yürürlüğe girmesi ile birlikte üyelerimizin cezalı duruma düşmemeleri için kanunda belirtilen ödevleri belirtilen zaman dilimleri içerisinde tamamlamaları gerekmektedir.
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI VE İŞYERİ HEKİMİ
Kanun iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi ile ilgili olarak işçi sayısı ve tehlike sınıfı doğrultusunda sınıflama yapmaktadır.


Haber:Erdal Kesici