NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı Olağan Başkanlar Kurulu Toplantısı Hill Butik Hotel’de gerçekleştirildi.

Toplantıya Birlik Başkanı İsmail Ördü’nün yanı sıra, Birlik Başkanlığı yönetimi, 11’i il merkezinde olmak üzere il genelindeki 24 Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı ve yöneticileri katıldı.

Toplantının ilk bölümünde Birlik Başkanı İsmail Ördü basına kapalı bölümde birlik başkanlığını ve esnaf odalarını ilgilendiren konularla ilgili toplantıya katılan oda başkanlarıyla istişarelerde bulundu.

Yemekli toplantının ikinci bölümüne AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider’de katıldı.

Bu bölümde Nevşehir esnaf ve sanatkarını ilgilendiren bazı konularda Milletvekillerinden beklentilerini dile getiren Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, yılbaşından itibaren bin 300 TL olması beklenen asgari ücret yükünün sadece işverenlere, esnaf ve sanatkarlara yüklenmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Ördü’nün gündeme getirdiği bir başka konu ise Yük taşıma da kullanılan K belgelerinin yeniden ele alınarak K Belgelerinin esnaf odaları birliği tarafından verilmesinin sağlanmasını istedi.

Toplantıda çeşitli oda başkanlarının taleplerini ve sorularını da cevaplandıran AK Partili Nevşehir Milletvekilleri Açıkgöz, Göktürk ve Gizligider, söz konusu toplantıda oda başkanlarının kendilerine ilettikleri hususlarla ilgili bakanlıklar düzeyinde gereken girişimlerde bulunacaklarını belirttiler.