NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yeni hükümet döneminde de ilimiz esnaf ve sanatkarının sorunlarına çözüm yolları üretmeye devam edecek.


7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinin ardından yeni hükümetin oluşmasını beklediklerini kaydeden Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, bakanlar kurulunun, yeni hükümetin oluşturulmasıyla birlikte ilimizde sık sık gündeme getirdikleri esnaf ve sanatkarın sorunlarını Nevşehir Milletvekilleriyle birlikte bizzat bakanlara ileteceklerini söyledi.

Nevşehir’in en önemli sorunlarından biri olan Çanak Çömlekteki KDV oranlarının düşürülmesi, Mesleki Eğitim Merkezinin yeniden yapılandırılarak piyasadaki çırak çıkmazının önüne geçilmesi gibi konuların önümüzdeki günlerde AK Partili Nevşehir Milletvekilleri ile de görüşülerek bizzat konuyla ilgili bakanlara iletilmesini hedeflediklerini ifade eden Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, “Esnafımızın genel itibariyle sıcak para sıkıntısı var. Ancak ondan daha önce esnaf ve sanatkarımızın başta gelen sıkıntılarından biri de eleman sıkıntısı. Bu sadece bizim değil tüm Türkiye’deki esnaf ve sanatkarın sıkıntısı durumuna gelmiş durumda. Biz bu tür sorunları konfederasyonumuzun çeşitli istişare toplantılarında da gündeme getiriyor ve çözüm önerileri konusunda tartışıyoruz. Seçimler esnasında bizleri ziyaret eden hemen hemen bütün siyasi parti Milletvekili adaylarına da konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunduk. Ve seçimlerin ardından kendilerinin destekleriyle konunun çözüme ulaştırılması için kendilerinin desteğini talep ettik. Hükümetimiz kurulduktan sonra bu konularla ilgili bakanlıklara ziyaretlerimiz bundan sonra daha da artacak” dedi.