Nevşehir Gönüllü Eğitimciler Derneği (NEVGEDER)  ve Eğitimci Dernekleri Platformu ( EDEP) yaptığı yazılı açıklamayla Şehitlere RAHMET, Gazilere ŞİFA, teröre LANET diledi.

İşte o açıklama;

 6 Eylül 2015 tarihinde Hakkâri Dağlıca’ da askerimize ve bugün Iğdır’da polisimize yönelik PKK terör örgütü tarafından yapılan haince saldırılarda çok sayıda şehit verdik. Yüreğimiz yaralı. Kalleşçe saldırılar sonucu şehit olan asker ve polislerimize Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyoruz. Bu saldırıları lanetliyoruz. Aziz milletimizin başı sağolsun.

        Birlik ve beraberliğimize kast etmek isteyen bu saldırılar bir anlamda küresel güçlerin ülkemizin her alanda yükselişine karşı saldırısıdır. PKK terör örgütünün korkakça, uzaktan patlatılan düzeneklerle yaptığı bu saldırıları olağanmış gibi gösterme gayretlerini, PKK ve destekçilerini şirin göstermek isteme gibi haince yaklaşımları da dikkatle izlemekteyiz.

        Bu hengâmede masum insanlara saldırılması terör saldırılarının varmak istediği hedefe hizmet etmekten başka bir şey değildir. Çanakkale savaşı ve daha sonra milli mücadele yıllarında tüm unsurlarıyla ehli küffara karşı mücadele ettiğimiz Anadolu, bugün bu kardeşliğe yeniden muhtaçtır. Irkçılık ve kavmiyetçiliği ayaklarının altına alan bir peygamberin ümmetiyiz. Bütün bu saldırılar biliyoruz ki ümmet ruhunu ortadan kaldırma gayretleridir.

Nevşehir Gönüllü Eğitimciler Derneği (NEVGEDER ) ve Eğitimci Dernekleri Platformu ( EDEP) olarak diyoruz ki ‘’ Ülkemizin mayası olan kardeşliği yine eğitimciler canlandırabilir. Bu noktada yeni başlayacak eğitim-öğretim yılında eğitimcilerimiz; kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhunu yeniden tesis edecek gayretleri ortaya koymalı ve bu noktada ülkemizin diğer kurumlarına örnek olmalıdırlar.”

      Bugün dua günüdür. Ayrılıkları körüklemek isteyenlere karşı durma günüdür. Bize Anadolu’yu dar etmek isteyenlere karşı safları sıklaştırma günüdür. Köklerimize sarılarak tuzakları boşa çıkarma günüdür.
Şehitlere RAHMET, Gazilere ŞİFA, teröre LANET…
AZİZ MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN.

NEVGEDER VE EDEP
YÖNETİM KURULLARI