Nevşehir Memurlar Derneği (NEVMEDER) Üyeleri için Konya gezisi düzenledi. Dernek üyeleri bu gezide Konya’daki tarihi mekânları ziyaret etme fırsatı buldular.

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen gezide öncelikle Mevlana Müzesi ziyaret edildi. Ziyaret kapsamında Büyük İslam Düşünürü ve Mutasavvıfı Mevlana Hazretlerinin bulunduğu Mevlana Türbesi ile Hz. Mevlana’nın yakın dostu olan Şems-i Tebrizi’nin Türbesi ziyaret edilerek dua edildi.

 

Ayrıca, Konya’nın en yüksek tepesi olan Alaaddin Tepesinde bulunan, Konya’daki Selçuklu devri eserlerinin en büyüğü ve en eskisi Alaaddin Camii ile Selçuklu eseri İplikçi Camisi de ziyaret edildi. Tarihi caminin şadırvanındaki ses yansıması ise dernek üyelerini hayrette bıraktı.

 

Gezide ziyaret edilen yerlerden biriside Konya’nın ilk vakıf üniversitesi olan Mevlana Üniversitesi oldu. Nevmeder Üyeleri geçtiğimiz yıllarda akademik hayatına merhaba diyen ve ünlü mutasavvıf Mevlana Celaleddin'i Rumi adına kurulan üniversite hakkında ayrıntılı bilgiler aldılar. Mevlana Üniversitede bulunan laboratuvarları gezip, sınıfları inceleyen dernek üyeleri, Üniversitenin modern binasından çok etkilendiklerini ifade ettiler.

 

Dernek Üyelerince, gerek Konya, gerek Türkiye, gerekse uluslararası çapta elde ettikleri başarılı sonuçlarla adını duyuran Konya Özel Merve Büyükkoyuncu Anadolu ve Fen Lisesi de ziyaret edilen yerler arasında yer aldı. Heyet, şampiyonların okulunu gezerek, eğitim-öğretim faaliyetleri ve alınan başarılı sonuçlar hakkında bilgilendirildi.

 

Nevmeder Üyeleri, Konya Mevlana Kültür Merkezi'ndeki Kapalı Sema Salonunda her cumartesi akşam saatlerinde gerçekleştirilen, yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçinin ilgi gösterdiği ve yaklaşık 1 saat süren Sema Gösterisini de izleme fırsatı buldular.

 

Dernek Başkanı Şener ÇATAL, düzenledikleri geziye katılan 20 kişinin Konya'yı daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını ifade ederek, dernek üyeleri için önümüzdeki aylarda da yurt içi ve yurt dışı geziler tertip edeceklerini söyledi.