Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Nevşehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne (AFAD) arama kurtarma aracı tahsis edildi. Nevşehirimize hayırlı olsun.

T.C.

NEVŞEHİR VALİLİĞİ

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü

 

(Basın Duyurusu)

Nevşehir Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden

 

ARAMA VE KURTARMA ARACI TAHSİSİ

 

Başbakanlık Afet ve Acil Durumum Yönetimi Başkanlığınca 81 İl’e yönelik olarak, İl Afet Müdürlüklerinin müdahale kapasitelerini geliştirmek amacıyla Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğünden alman Mercedes Sprinter Marka Orta tonajlı Arama ve Kurtarma Aracı 16.10.2015 Tarihinde İlimiz Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce teslim alınmıştır.

Araç Üst yapısı, Karesörü, raylı sistemleri yapılmış vaziyette ve Arama/ Kurtarma faaliyeti gerektirecek herhangi bir olaya müdahalede ihtiyaç duyulabilecek malzeme ve ekipmanları araç üzerine monteli olarak alınmış ve göreve hazır halde bulunmaktadır.

Araç üzerinde 1 Adet Taşıma Askısı, 1 Adet Spiral Kesme Makinesi, 1 Adet Tilki Kuyruğu testere, 1 Adet 11 Kg lık Beton Kırıcı, 1 Adet Destek Hava Yastığı Seti, 1 Adet Plastik Destek Takoz Seti, 1 Adet Çok amaçlı sedye, 1 Adet 10 KW Jeneratör, 2 KW Çanta tipi jeneratör, 1 Adet Görüntülü canlı arama cihazı, 1 Adet 27 Kg lık Beton kırıcı, 1 Adet Hidrolik Kesme Ayırma Seti, 1 Adet Kombi Ayırma seti, 1 Adet Holigan Zorla girme aparatı monteli halde olmak üzere tam donanımlıdır.

Bu araç ve üzerinde monteli ekipmanları ile birlikte İlimizin Arama ve Kurtarma gücüne güç katacaktır.