3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla il genelinde düzenlenen bütün programlarda Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın Hüseyin Şener herkesimin takdirini almayı başardı. Bu özel günde programdan programa koşarak hiçbirini es geçirmeyerek herkesin gönlünü almayı başaran Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın Hüseyin Şener'i tebrik ediyoruz.

İşte şuana kadar henüz basına düşmemiş o programlardan bir kaçını sizler için derledik...

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kapsamında Müdürlğümüze bağlı Gümüşkent Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimiz ve Ürgüp 80.Yıl Hanife Memiş AKSOY Rehabilitasyon Merkezinin yapmış olduğu etkinliklerle kutlandı. Gümüşkent Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin Kapadokya Forum Alışveriş Merkezinde El sanatları ve Resim Sergisi açılışı ardından Ürgüp 80.Yıl Hanife Memiş AKSOY Rehabilitasyon Merkezinin gösterileri gerçekleştirildi. Programa Valimiz Sayın Mehmet CEYLAN,İl Emniyet Müdürü Sayın Metin KALAYOĞLU,Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzman Dr. Muhammet ÇÖMCE,Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Oktay ŞIMARMAZ ,Ürgüp Belediye Başkanı Fahri YILDIZ Gülşehir Kaymakamı Sayın Murat ERTEKİN katılımları ile gerçekleştirildi.

Engelliler Sergisi Ziyarete Açıldı. 

Gümüşkent Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezindeki zihinsel engelliler tarafından yapılan yaklaşık 500 resim ve seramik çalışması, Kapadokya Forum Alışveriş Merkezi'nde sergilendi. Resim ve seramik eserleri üreten zihinsel engelliler, sergiyi gezenlere seramik çalışmaları ve resimleriyle  ilgili bilgiler verdi. Sergi açılışına Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin, Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, engelliler, engelli yakınları ve çok sayıda sanatsever katıldı. Serginin açılışında konuşan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, engellilerin de toplumun bir parçası olduklarını belirterek çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti. 

İlçemiz Kaymakamı Murat Ertekin 2 yıl boyunca engellilerimiz tarafından üretilen çalışmaların 7 Aralık tarihine kadar  Kapadokya Forum Alışveriş Merkezi'nde sanatseverler tarafından izlenebileceğini söyledi.