Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşları, Türk Standartları Enstitüsü Belgelendirme Merkezi Başkanlığı’nın   10-11.12.2015 tarihleri arasında yerinde yaptığı Dış Tetkikleri başarılı ile tamamlayarak, TSE Kalite Yönetim Sistemi Yürütme Komitesi’nin 21.12.2015 Tarihli Toplantı Kararı gereği TS EN ISO 9001:2008 Kalite Belgesi almayı başardı.

 

            Nevşehir  genelinde yaklaşık 300 personel ile hizmet veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi, Hacıbektaş Rifat Kartal Huzurevi, NevşehirRasim UzerBakım veRehabilitasyon Merkezi,Gümüşkent Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Ürgüp Hanife Memiş Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Çocukevleri Koordinasyon Merkezi veKadınkonukevi ve diğer birimlerinde TSE denetçileri tarafından yapılan incelemeler sonrasında TSE belgesi alarak Nevşehirli vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek.

 

            Kalite Yönetimi Sisteminin amacı, Kurum ve kuruluşlarımızdan hizmet alan kişilere daha iyi ve kaliteli hizmeti sunabilmektir. Bu kapsamda kurum ve kuruluşlarımızda çalışan personellerimiz Kalite Yönetim Sistemi eğitimlerine tabi tutulmuşlardır. Kurum ve kuruluşlarımızdan hizmet alan kişilere ise memnuniyet anketleri yapılarak kurum ve kuruluşlarımızdaki eksiklikler giderilmiş ve vatandaşlarımıza en kısa zamanda en iyi hizmetin sunulması hedeflenmiştir. Sistem çalışanların performansını, verimliliği ve yararlanıcıların memnuniyetini amaçlamaktadır. Kalite Yönetim Sistemi sürekli gelişmeyi ve yenilenmeyi hedefleyen bir sistemdir. Bu doğrultuda kurum ve kuruluşlarımız her yıl TSE denetçileri tarafından tetkik edilerek yenilenme ve gelişmeler takip edilecektir. 

 

            Müdürlüğümüz birey, aile ve toplum refahını artırmak amacıyla dezavantajlı kesimler öncelikli olmak üzere toplumu hedefleyen katılımcı anlayışla adil ve arz odaklı bütüncül sosyal politikalar üretmek, uygulamak ve izlemeyi amaçlamaktadır. Türkiye’nin 2023’e doğru tarihsel yürüyüşünde, mutlu birey ve güçlü ailelerden oluşan müreffeh bir toplum için, zamanın ruhunu yakalayan, değişimi yönetebilen ve buna yönelik dönüşümü gerçekleştiren sosyal riskleri önleyici sosyal politikalar geliştiren ve uygulayan toplam kalite yönetimi sisteminin gereklerini yerine getiren bir Müdürlük olmuştur ve olmaya devam edecektir.

 

 

Hakan ALBAY
İşaret Dili Tercümanı