AK Parti milletvekili adayları listesi 7 Nisan 2015 tarihinde kesinleştirilip YSK'ya teslim edilecek. YSK 2015 Genel Seçimleri AK Parti Nevşehir milletvekili geçici aday listelerini 14 Nisan 'da Resmi gazete ile ilan edecek. AK Parti Nevşehir milletvekili adayları kesin listeleri ise 24 Nisan 'da YSK tarafından duyurulacak.

 7 Nisan'da açıklanacak milletvekili seçimleri öncesi aday adaylarında heyecanlı bir bekleyiş sürerken, Başbakan Ahmet Davutoğlu bu hafta mesai programını tamamen partisinin Türkiye genelindeki aday belirlemelerine ayırdı.


Nevşehir ise tamamen 7 Nisana kilitlendi. Nevşehir'e özel bir önem veren AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sürpriz bir liste yapacağı ve farklı ve beklenmedik isimlerin listelere girebileceği konuşuluyor.

AK Parti Nevşehir adaylarında büyük sürpriz olabilir...


55 AK Parti milletvekili aday adayının yaklaşık 2 aydır yarıştığı ve Nevşehir de listesinin en az ilk 3 sırasına girebilmek için mücadele ettiği çalışma 7 Nisanda milletvekili listelerinin açıklanmasından sonra son bulacak.


SÜRPRİZ ADAYLAR OLABİLİR Geçtiğimiz 2011 seçimlerinde temayül yoklamalarından çıkan sonuçları değerlendirmeyip kendi yaptığı listeyle ilk 3 sırayı belirleyen AK Parti'de aynı durumun yaşanmasından ve beklenmedik isimlerin listelerde yer almasından kaygılanan AK Parti Nevşehir milletvekili aday adaylarında ise heyecan dorukta.

Tam bir hafta sonra açıklanacak listeler öncesinde her aday adayı iddiasını sürdürürken, genel merkez tarafından yapılacak listede sürpriz isimlerin listeye girecek söylentilerinin kulislerde konuşulması aday adaylarını tedirgin ediyor.

TEMAYÜLLER ÖNEM KAZANDI Geçtiğimiz günlerde Nevşehir de yapılan STK Temayülünün ve anketlerin sonuçları aday belirlemede öncelik olacağı belirtiliyor. AK Parti için hayati öneme sahip olan 2015 genel seçimleri Recep Tayyip Erdoğan sonrası için AK Parti için de bir test süreci olarak görülüyor.