Nevşehir il merkezinde trafik akışının en yoğun bir şekilde sağlandığı Atatürk Bulvarında, alt yapı ağı ile birlikte Nevşehir Belediyesi tarafından çift şeritli olarak sıcak asfalt uygulamasında, ikinci kat asfaltlama çalışmalarıda bugün itibarıyle tamamlandı.

Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Yapım ve Onarım Şube Müdürlüğü ekiplerince asfalt çalışmaları tamamlanan bulvarda yol çizgileri de çizildi.

Nevşehir Belediyesi tarafından şehir içi yollarının sıcak asfalta kavuşturulması amacıyla bir süre önce Atatürk Bulvarında başlatılan alt yapı çalışmalarının ardından ikinci kat sıcak asfalt uygulaması da tamamlanarak 46 günlük çalışma sonrasında yol trafiğe açılarak bugün halkımızın hizmetine girdi.

Atatürk bulvarında işlem tamam, memleketimize hayırlı olsun , yakışan oldu

Çalışma kapsamında, Asfaltla birlikte caddenin yağmur suyu drenaj hattı, aydınlatılması peyzaj düzenlemesi yenilendi. Bulvarda peyzaj düzenlemesi yaptı. Refüjler yeşillendirildi, çiçeklerle donatıldı ve yeni ışıklandırma direkleri yerleştirildi.

Nevşehir'in yüksek yerlerinden biri olan ve soğuk kış aylarında yaşanan yoğun kar yağışı ile birlikte vatandaşların ulaşım, belediye ekiplerinin ise karla mücadele noktasında yoğun çaba harcadıkları Atatürk Bulvarına; sıcak asfalt dökülerek araç ve yaya trafiği için daha güvenli ve modern hale getirildi.

Önümüzdeki günlerde de bu çalışmalar başlayacak.​

Atatürk Bulvarında asfalt çalışmalarının bugün itibariyle trafiğe açılarak tamamlanmasının akabinde bu kez alt yapısı yenilenen 2000 Evler Mustafa Paslanmaz caddesi ve ardındanda hemen Karabacak çeşmesiyle Borsa arasında asfalt çalışmaları başlayacak.

Yeni asfalt yol ile Nevşehir trafiğinde büyük bir rahatlama yaşanacağını kaydeden Belediye Başkanı Hasan Ünver de, çalışmalar sırasında esnafın gösterdiği anlayışa da teşekkür etti.