“Nevşehir’e askeri birlik kurulacak” diyen il yöneticilerimizin kulakları çınlasın! Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir de vatandaşlar ayağa kalktı. Acemi Birliği istiyorlar. Ya Nevşehir...?

Öyleki “Yozgatlılar, Askeri Birlik için cuma namazı sonrası Ankara'ya Cumhurbaşkanı ile görüşmek amacıyla yürüyüş yapacaklar!” Kırşehir'de de yürütülen kampanyaların sonuç getirmesi an meselesi. Hatta Bugün Ankara'da hangi askeri birliğin nereye taşınacağı belli oldu? Ankara'daki 28. Mekanize Piyade Tugayı Çankırı'ya, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kara Havacılık Komutanlığı Isparta'ya, Etimesgut Zırhlık Birlikler ve Eğitim Tümen Komutanlığı Şereflikoçhisar'a taşınacak. İstanbul'da bulunan 66. Mekanize Zırhlı Piyade Tugay Komutanlığının da Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Ulaş mevkisine taşınacağı öğrenildi.

İş işten geçmeden Haydi NEVŞEHİR Uyuma...!


 Nevşehir'de de tüm vatandaşlarımız Acemi Brilik konusunda büyük bir beklenti içerisindeler. Zira atı alan üsküdar'ı geçti... Hatta eğer acele etmezsek Geçti Bor'un Pazarı deyip eşeğini Niğde'ye diyerek sürecekler...

Çankırı Başardı !

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, 28. Mekanize Piyade Tugayının Çankırı’ya taşınacağını bildirdi.

15 Temmuz’un ardından askeri birliklerin yeniden yapılandırma sürecine girildiğini hatırlatarak, Başbakan Binali Yıldırım’ın İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde bulunan askeri birliklerin güvenli ve stratejik açıdan küçük illere kaydırılacağı yönündeki açıklamasına işaret eden Filiz, “Ankara’daki bazı birliklerin küçük illere taşınmasının gündeme gelmesi üzerine, Ankara’nın sınır illeri olan Kırıkkale, Kırşehir, Çorum ve Karabük, bu konudaki talep ve isteklerini kampanyaya dönüştürdü. Biz ise bu süreçte, bu konudaki çalışmamızı sessiz ve istikrarlı bir şekilde sürdürdük” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı ile Kara Kuvvetleri Komutanlığının konuyu değerlendirdiğini belirten Filiz, şöyle devam etti:

“Yapılan değerlendirme sonucunda Ankara Mamak 28. Mekanize Piyade Tugayı ve buna bağlı olarak iki mekanize taburu, bir tank taburu, bir topçu bölüğü ve bağlı birlikleri Çankırı’ya taşınacak. Bu birliklerle beraber iki binin üzerinde personelin ve 500’ün üzerinde askeri aracın ilimize taşınma süreci önümüzdeki günlerde başlayacak. Taşıma işleminin yılsonuna kadar bitmesi öngörülmektedir.”

Tugay ve birliklerin Çankırı’ya taşınıyor olmasının tesadüf olmadığını belirten Filiz, açıklamasında şunlara yer verdi:

“Çankırı geçmişten bugüne olduğu gibi son olarak da 15 Temmuz hain darbe girişimi sonucunda en çok şehit veren illerden bir tanesi oldu. Bu kent, vatanına, bayrağına, devletine ve milletine bağlılığı ile daima dik duruş sergilemiş bir şehirdir. İlimize taşınacak olan askeri birliğimizi de aynı duruş ile bağrına basacaktır. Birliğin taşınıyor olması, kentin ticaretine de önemli katkılar sağlayacaktır. Çankırı’ya bu önemli hizmet hayırlı uğurlu olsun.”

BU ARADA Nevşehir’in yıllardır beklediği ve umutla hayal ettiği askeri birlik konusunda sivil toplum kuruluşları “Askeri birlik istiyoruz” taleplerini dile getirmişti. Şehrimizde her zaman yapılan birlik ve beraberlik vurgusu ne yazık ki siyasi iradenin kayıtsızlığı nedeniyle sadece söz kalıyor.

Ankara'da hangi askeri birliğin nereye taşınacağı belli oldu? Ankara'daki 28. Mekanize Piyade Tugayı Çankırı'ya, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kara Havacılık Komutanlığı Isparta'ya, Etimesgut Zırhlık Birlikler ve Eğitim Tümen Komutanlığı Şereflikoçhisar'a taşınacak.

İstanbul'da bulunan 66. Mekanize Zırhlı Piyade Tugay Komutanlığının da Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Ulaş mevkisine taşınacağı öğrenildi.

Taşınma işlemleri kapsamında, Etimesgut Zırhlı Birlikler ve Eğitim Tümen Komutanlığından ilk etapta 4 zırhlı personel taşıyıcı ve 4 tank, 6 çekici üzerinde Şereflikoçhisar'a gönderildi. 28. Mekanize Piyade Tugayından da 4 tank ve 4 zırhlı personel taşıyıcı, 6 çekiciyle Çankırı'ya intikal ettirildi.

İstanbul'da bulunan 66. Mekanize Zırhlı Piyade Tugay Komutanlığı'ndan ise 6 tank çekicilerle Tekirdağ'a gönderildi.

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatları olduğunu, konuyu Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanları ile değerlendirdiklerini ve 15 Eylül'e kadar zırhlı araçların İstanbul ve Ankara'dan, belirlenen yerlere taşınma sürecini tamamlayacaklarını söylemişti.


İlk kez  www.fibhaber.com olarak Nevşehir Gündemine taşıdığımız haberlerimizle oluşturduğumuz Gündeme ilişkin dönemin Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz yaptığı açıklamasında Nevşehir'in de içerisnde bulunduğu illere Acemi Briliğinin taşınacağını açıklamıştı.

FİB Haber'de, Nevşehir Acemi Birlik İstiyor haberimize kamuoyundan oluşan büyük destek sonrası Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz dan destek açıklaması gelmiş ve Nevşehir'in ismini bizzat anarak acemi biriliğinin gelieceğini ifade etmişti.


Nevşehirli STK'lar ve vatandaşların büyük arzusu üzerine Dönemin Nevşehir Milletvekili Erdal Feralan ve AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Av. Ebubekir Gizligider daha önce yaptıkları açıklamada Nevşehir'e acemi briliğinin geleceğini müjdelemişlerdi.

Nevşehir Burada Siyasiler Nerede?​

FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından Başbakan Binali Yıldırım’ın yaptığı “Askeri birlikler şehir dışına taşınacak” açıklamasının ardından AK Parti Nevşehir Milletvekilleri , Vali İlhami Aktaş ve Belediye Başkanı Hasan Ünver'i, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde şehir içinde kalan ve şehir dışına kaldırılması düşünülen askeri birliklerden birisinin de Nevşehir’e getirilmesi için geç kalınmadan şimdiden bir çalışma başlatılmasını bekliyoruz. 

Nevşehir de vatandaşlarımız Askeri Birlik bizim hakkımız diyerek şehrimize bu haktan kimse alı koyamaz dediler.


Milli Savunma Bakanlığı tarafından gündeme getirilen ve son olarak Başbakan Binali Yıldırım’ın yaptığı “Askeri birlikler şehir dışına kaldırılacak” açıklamasından ardından Nevşehir’de büyük sıkıntı içerisinde bulunan esnaf ve sanatkarlarımız FİB Haber Merkezimize yaptıkları açıklamalarında; Büyük bir beklenti içine girdiklerini belirterek, Nevşehir’e mutlaka bir askeri birliğin kurulmasının önemine dikkati çektiler. Nevşehirli Esnaf vatandaşlarımız, “Milletvekillerimiz bu konu ile yakından ilgilenmelerini bekliyoruz...dediler.

Biz de onlara gereken her türlü desteği vermeye hazırız diyen Nevşehirli Esnaf vatandaşlarımız, inşallah Nevşehir’imiz askeri birliğe kavuşacak. Daha önceki tasarıda askeri birlikleri kaldırılacağı şehir içinde Nevşehir’imiz vardı. Bu illerin içinde Nevşehir ilinin olması bizleri sevindirmiş ve heyecanlandırmıştı. Büyükşehirlerdeki insan nüfusunun fazlalığı ve yoğunluğu ildeki ekonomi ve sosyal hareketliliği beraberinden getirmektedir. Nevşehir gibi illeri ise nüfus ve ekonomik potansiyelinin az olması nedeni ile hareketsiz bir şehir konumuna düşürmektedir. Sayın Başbakanımızın bu açıklaması Nevşehir gibi illerin hem ekonomisinin canlanmasına, hem de nüfusunun artışına vesile olacaktır. Bu da Türkiye’deki diğer illerin ekonomik seviyesine göre aradaki farkı daha aza indirecektir. Bir acemi birliğin Nevşehir’e taşınması birçok yönüyle önemlidir. İlimizin yüz akı Kapadokya değeriyle turizmi ve Üniversitesi haricinde çok büyük kurum yada kuruluşu olmayan, bu nedenle istihdam yaratma bakımından sıkıntılı bulunan, sürekli olarak göç veren iller arasında bulunan Nevşehir’imizin bu çalışmadan çok büyük beklentileri bulunmaktadır. İl ekonomisinin kalkınmasına ve sosyal hareketliliğin olmasına vesile olacak bu çalışmanın istihdama büyük katkısı olacaktır. Aynı zamanda ildeki mevcut nüfus göçünü de durduracaktır. Bununla beraber yatırımcıları da cesaretlendirecektir. Bu ekonomik ve sosyal hareketlilik aynı zamanda ilçelerimize sirayet edecek ve ekonomilerinin kalkınmasına vesile olacaktır. “ Nevşehir Milletvekillerimizin Daha öncesinde yaptıkları açıklamlarıyla Bu birliklerin kurulacağı illerden birinin Nevşehir olacağı açıklaması esnafımızı sevindirmiştir. Esnaf ve sanatkârımız bu konuda beklenti içine girmiştir. Nevşehir esnafı şehrimizin çeşitli yerlerine pankart asarak isteğini dile getirmektedir. Bizler de esnafımızın yanındayız. Onların bu isteğini bizler de yineliyoruz. Nevşehir’e askeri birliğin gelmesini yürekten istiyoruz. Bunun olması için de Valimizin, Belediye Başkanımızın, Milletvekillerimizin, bu yolda mücadele veren bütün yetkililerimizin yanındayız.
Sayın Milli Savunma Bakanımıza böyle bir çalışma yaptıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu çalışmanın bir an önce sonuçlandırılıp hayata geçirilmesini talep ediyoruz”...

Askeri birliklerin büyük kentlerden taşınma düşüncesini olumlu bulan ve askeri birliklerin küçük kentlere taşınmasıyla Anadolu şehirlerinde hizmet sektörünün gelişeceğini ifade eden Nevşehirliler, “Yıllardır Nevşehir’e bir askeri birliğin ve özellikle acemi bir birliği kurulmasını bekledik. Çünkü askeri birlikler bir şehre büyük katkı sunuyor. 15 Temmuz darbe girişimin ardından Başbakanımızın Sayın Binali Yıldırım büyük şehirde şehir içinde kalan askeri birliklerin şehir dışına kaldıracaklarını açıkladı. Bu Nevşehir için büyük bir şanstır. Çünkü bir askeri birliğin Nevşehir’e gelmesi demek ilimizin gelişmesine, işsizlik azalmasına, ekonomik açıdan girdi gelmesi demek. Şimdi yapılan açıklamalara göre askeri birlikler öncelikle nüfusu 100 binin altındaki illere ya da gelişmişlik seviyesi düşük şehirlere kaydırılacak. Artvin, Karaman, Karabük, Kırşehir, Çankırı, Iğdır, Bitlis, Bingöl, Muş, Sinop, Bartın ve Uşak gibi gelişmekte olan küçük Anadolu şehirleri tercih edilecekmiş. Nevşehir, askeri birliğin taşınacağı iller arasında yer almasını bekliyoruz. Gelişmemiş İllere Askeri Birlik tasarısı bizi rahatlatır. Nevşehirliler olarak birlik ve beraberlik örneği gösterelim ve Nevşehir’imizi askeri birliğe kavuşturalım. Sürekli olarak göç veren ve vekil sayısı düşen iller arasında bulunan Nevşehir’in ekonomisi gelişir ve kalkınması ile birlikte sosyal hareketliliği de artar. Valimiz İlhami Aktaş, Milletvekillerimiz Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Belediye Başkanımız Hasan Ünver ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizin, bu yolda tüm güçlerini ortaya koymalı ve Nevşehir’e mutlaka bir askeri birlik kazandırılmalı” dediler.

Ankara Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı, Batıkent’teki Jandarma Okullar Komutanlığı, Mamak’taki Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri Okul Eğitim Merkez Komutanlığı, İstanbul Küçükyalı’daki İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ile Tuzla’daki piyade okul Komutanlığı’nın taşınacak birlikler arasında olması bekleniyor. İzmir’de de Narlıdere’de istihkam okulu Er Eğitim Alayı, Bornova’da 10’uncu Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı, Seferihisar’daki Jandarma Muhabere Er Eğitim Tabur Komutanlığı, Foça’daki Jandarma Komando Er Eğitim Alayı ve Gaziemir’deki Ulaştırma Personel Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı’nın taşınması öngörülüyor.

YOZGAT'TA BİNLERCE KİŞİ ACEMİ BİRLİK İÇİN YÜRÜYECEK...
Nevşehir gibi Acemi Birliği beklentisi içerisinde olan komşu Yozgat ilimizde vatandaşlar tarafından başlatılan kampanya ile 26 Ağustos'ta ‘Yozgat Başkomutan’a yürüyor’ 
yürüyüşü düzenleyerek Ankara'ya yürüyüş gerçekleştireceği belirtildi. Bu yürüyüşle Acemi Brilik taleplerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmesi planlanıyor.

Askeri kışlalar şehir dışına çıkarılıyor. Büyük şehirlerden askeri birlikler küçük şehirlere gidiyor. Nevşehir napıyor ?

Bekliyoruz...


Herşey Nevşehir İçin…se  Öyleyse Haydi…! Eğer Nevşehirliysen, Eğer Nevşehir sevdalısıyım diyorsan, Eğer Nevşehir herşeyin en iyisine layık diyorsan hakkın için hizmet için Adalet için bu yazıyı mutlaka oku okut ve bu dev kampanyamıza sende destek ol....Nevşehir e hakkın olan getirilecek bu tarihi Hizmette seninde katkın olsun...

 FİB Haber Merkezi olarak konunun takipcisi olmaya devam edeceğiz...