Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, sahip olduğu birikimleri ile sadece Türkiye’de değil, dünya turizminde ciddi potansiyele sahip Kapadokya bölgesinde kültür turizminin, bir dizi çalışmalar sonrasında hareketlendirilecek kongre turizmi ile taçlandırılabilineceğini belirtti.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, dünyanın en ilginç yer oluşumlarından biri olarak da nitelendirilen tüf kayalarda oluşan peribacaları ve onların içlerine yapılan evsel ve dini mekanlarla birlikte 8 i büyük olmak üzere 20 farklı medeniyetin yaşam sürdüğü Kapadokya bölgesinin son yıllarda kültür turizminde, Türkiye’nin en önemli destinasyon merkezi konumuna geldiğini ifade etti.

Dünya genelindeki turizm sektöründe  özellikle son yıllarda ciddi bir gelişim atağı içerisine giren Kongre turizmi olgusunun ,turizmin odağında oldukça etkin bir güç oluşturduğuna dikkat çeken Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, kültürü ve bitip tükenmek bilmeyen tarihi ve kültürel  zenginlikleri  ve büyülü atmosferi ile Kapadokya bölgesinin ,kongre turizminin gelişimi için Türkiye’nin cazip merkezlerinden biri olduğunu ifade etti.

Dünya genelinde her yıl yaklaşık 700 Milyar Doları bulan turizm sektörü içerisinde  girdisi ile kongre turizminin  200 Milyar Dolarlık bölümü ile önemli bir potansiyel oluşturduğuna dikkat çeken Nevşehir belediye Başkanı Hasan Ünver, kongre ve etkinlikler için de her yıl ortalama 75 milyon insanın bu yönlü bir turizm yaptığı düşünüldüğünde, kongre turizminin öneminin ortaya çıktığını kaydetti.

Kapadokya bölgesinde bir çok turistik konaklama tesisisin yanı sıra içerisinde Nevşehir Belediyesi’nin de bulunduğu çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının da kongre turizmi için önemli bir alt yapı birikimine sahip olduğunun altını çizen Ünver “ Kongreler ve etkinlikler için Kapadokya bölgesi, uygun standartları taşıyan merkezler açısından  hiç de azımsanmayacak  kadar önemli bir  potansiyeli elinde bulunduruyor. Öncelikli olarak gerek ülkemizde ve gerekse dünya çapında kongre turizmi organizasyonu yapan işletmelerin yöneticileri ile gerçekleştirilecek ikili görüşmeler ve iyi bir tanıtım aktiviteleri ile kongre turizmi önemli bir gelişim atağına ulaşabilir.  Özellikle ulusal veya uluslararası bilimsel odaklı kongreler ve buna bağlı , seminer, sempozyum ve paneller için tercih yapan insanların bir makine olmadığını çok iyi bilmemiz gerekiyor. Onların da bir yanda hem ana hedef olarak bilimsel bilgi birikimini aktarma ve bir bölüm insanında bu  bilimsel bilgilerden yararlanma  isteği ile kongre turizmine katılım yaptığı gerçeğinin yanı sıra, kongre ve bilimsel odaklı çalışmaların yanı sıra doğalarında var olan yeni bir yer görme, kültürel ve tarihsel değerleri görüp onlara dokunarak geçmişle bugünü yaşama isteği, en az bilimsel çalışmalar kadar önemli bir nitelik  taşımaktadır. Bu açıdan değerlendirildiğinde Anadolu’nun doğa ,tarih ve kültür zenginliğini iç içe bulunduran ender dünya coğrafyalarından biri olan Kapadokya bölgesinin kongre turizmi için vazgeçilmez bir önem taşıdığı gerçeği net şekilde görülecektir. Bu alanda etkin çalışmaların yürütülmesi ile kültür turizmini kongre turizmi ile taçlandırabileceğimize inanıyorum”dedi.