Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, sadece Türkiye’nin değil dünyanın önde gelen turizm destinasyonlarından biri olarak da kabul edilen Kapadokya bölgesinin merkezi Nevşehir’in, gerek günümüzde ve gerekse gelecekte daha sağlıklı alt ve üst yapıya sahip olması için çaba harcadıklarını söyledi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver 1980 li yıllara kadar tarımsal alanda patates ve üzüme dayalı bir ekonomi üzerine şekillenen Nevşehir’in bundan sonraki süreçte turizme dayalı bacasız sanayi ile daha yakından tanışma imkanı bulunmasının yanı sıra orta ölçekli sanayi alanında da ekonomisine katkı sağlamaya çalışan bir şehir görüntüsü içerisinde olduğunu belirtti.

Turizmde her geçen yıl artan potansiyel gücü ile önce bölgesinde, sonrasında ülke genelinde ve dünya ölçeğinde önemli bir turizm destinasyonlarından biri olarak ele alınmaya başlaması ile birlikte turizmin ekonomik anlamda belirleyiciliğinin arttığına dikkat çeken Ünver, eşsiz doğa, tarih ve kültürel birikimlerinin bir arada bulunduğu Kapadokya bölgesinin merkezi konumundaki Nevşehir’in ,bugünü ve geleceğinin de ekonomik anlamda gelişme sürecinin halen devam ettiğini ifade etti.

Nevşehir Belediyesi olarak bu köklü gücün de farkında olarak dev alt ve üst yapı yatırımları ile turizmde öncü olmanın gerektirdiği ciddi sorumluluğa yaraşır hizmet etme çabası içerisinde bulunduklarını vurgulayan Ünver şöyle konuştu: “ 10 bin yıllık köklü bir tarih ve bu tarihin içerisinde 8 i köklü,20 farklı toplumun hayat bulduğu bu topraklarda turizmi ana lokomotif bir ekonomik güç olarak ele alıyoruz. Turizmin de gelişmesi ile bunun tarım ve sanayi alanındaki gelişmeleri de beraberinde getirmesi bizlerin şehrin gelişen bu özelliklerine de yaraşır düzeyde bir yapılanma içerisinde olmamızı adeta zorunlu hale getiriyor. Bu kapsamda bir dizi alt ve üst yatırımlarla şehrimizi ülkemizin ve dünyanın en göz alıcı destinasyonlarından biri haline getirme kararlılığı içerisinde 2.5 Milyar liralık bir harcama ile çok sayıda yatırım yaptık. Önümüzdeki 3 yıllık süreçte de 1.750 milyar liralık daha harcama ile gerçekleştirilecek yatırımlarımızı projelendirdik. Her geçen gün gelişen ve büyüyen şehrimizin her alanda gelişmesi ve büyümesi temel önceliğimiz. Dev yatırımlarla gerek günümüzü ve gerekse de geleceğimizi şekillendiriyoruz. Halkımızın da desteği ile hızlı gelişme ve büyüme hedefli yatırımlarımız devam edecektir” dedi.