Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Türk kadınının özellikle son yıllarda yapılan bir dizi yasal düzenlemelerin de etkisi ile toplum hayatının hemen hemen  her alanında dinamik bir güç haline geldiğini belirtti.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında dünyanın en köklü medeniyetlerine ev sahipliği yapan Anadolu’da,  kadına büyük bir önem verildiğini hatırlatan Ünver, kadınların  tarih öncesi dönemlerde bile toplum hayatının önemli bir parçası olduğunun net şekilde ortaya konulduğunu  vurguladı. Ünver, dünyanın iki medeni ülkesi arasında imzalanan ilk yazılı barış antlaşması olan Kadeş Barış Antlaşmasına Anadolu Hitit Kralı 3. Hattuşili’nin yanı sıra Mısır Kralı 3. Ramses ile birlikte Hattuşili ’nin eşi Putihepa’nın da imzalamasının bile kadına verilen değerin bir örneği olduğunu  ifade etti.

Ünver, mesajında,  Türk Milletinin tarihi boyunca da kadının toplum hayatında hep anne olma özelliği ile de el üzerinde tutulduğunu ve toplumun önderlerinden olduğuna vurgu yaptı.

Türk Milletinin var olma savaşı olan Kurtuluş Savaşı’nda da Türk kadınının erkeği ile birlikte bir çok fedakarlıklara imza attığını dile getiren Ünver, mesajında daha sonra şunları kaydetti:  “Toplumumuzda kadın annedir , kadın eli öpülesi, cennetin ayaklarının altında olduğu müjdelenen, fedakar ve cefakardır. Türk kadını, sosyal hayatın en temel dinamiklerdendir. Özellikle son yıllarda gerçekleştirilen bir dizi yasal düzenleme ve uygulamalarla kadınlarımızın her alanda etkinliklerinin daha da artması sağlanmıştır.Kadınlarımızın her alanda daha bilgili ve daha becerili olabilmesi için Nevşehir Belediyesi olarak bir ilki yerine getirmek suretiyle “Kadın Çalışmaları ve Eğitim Merkezi”ni hizmete kazandırdık. Birçok branşta açtığımız eğitici kurslarımızla ev hanımlarımızın eğitimlerine katkı sağlıyoruz. Nevşehir’in de her alanda gelişmesi sadece erkeklerin değil, kadınlarımızın da engin bilgi birikimi ve tecrübeleri ile ciddi gelişmeler sağlayacaktır. Bu duygu ve düşünceler ışığında tüm  kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum.”