Nevşehir Belediyesi tarafından ulusal ve uluslararası düzeyde, fotoğraf sanatının geliştirilmesi ve bu alanda çalışan amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarının desteklenerek, daha özgün sanat eserlerinin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak amacı ile bu yıl 6 sı düzenlenen Nevşehir Belediyesi Uluslararası Fotoğraf Yarışması seçici kurul, fotoğrafları değerlendirmelere başladı.
Merkezi İngiltere’de bulunan Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FİAP)’nun yanı sıra Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu(TFSF) tarafından da desteklenen Nevşehir Belediyesi 6. Uluslararası Fotoğraf Yarışmasına Türkiye’nin yanı sıra, Almanya, Arjantin, Avustralya, Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Brezilya, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Çin, Güney Afrika, Hindistan, Hırvatistan, Hong Kong, İngiltere, İran, İspanya, İsveç, İtalya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Macaristan, Makedonya, Malezya, Mısır, Norveç, Pakistan, Polonya, Romanya, Rusya Federasyonu, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Srilanka, Suudi Arabistan, Tayvan, Ukrayna, Umman, Vietnam ve Yunanistan’dan 695 amatör ve profesyonel 695 sanatçı 2549 eser ile yarışmaya katıldı.
Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Celal Korkmazer, Marmara Üniversitesi GSF Fotoğrafçılık Bölümü’nden Doç. Emre İkizler, AFITAP ve FSK ’dan Yücel Demir, KAFSİD ’den Nurettin Mantar, Aksaray AKFOD ’den Fahri Tunç ve Niğde NİFOD YK Başkanı Mustafa Doğan Şahiner’den oluşan jüri, yarışmaya katılan eserler arasında değerlendirmeye başladı.
Seçici kurul tarafından belirlenecek ve birinci olacak eser sahibine Altın Madalya, ikinciye Gümüş Madalya ve üçüncüye de Bronz Madalya’nın ödül olarak verileceği 6. Nevşehir Belediyesi Uluslararası Kapadokya Fotoğraf Yarışması’nda ayrıca 3 mansiyon ödülü de verilecek.
Yarışmada jüri değerlendirmesi ile yarışma sonunda yapılacak sergileme için de 30 fotoğraf belirlenecek ve eser sahiplerine de eser başına 150 TL ödül takdim edilecek. FIAP En İyi Fotoğrafçı Ödülü ise toplamda en fazla eseri sergilenen fotoğrafçıya verilecek.
Yarışmada dereceye girenler, 21 Ekim 2015 Çarşamba günü , Nevşehir Belediyesi resmi web sitesi olan www.nevsehir.bel.tr, TFSF’nin www.tfsf.org.tr adresi ile http://www.tfsfonayliyarismalar.org adreslerinden duyurulacak.
6. Nevşehir Belediyesi Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren fotoğraf sanatçılarına ödülleri, 27 Kasım Cuma günü düzenlenecek sergi ile birlikte tören ile verilecek.