Nevşehir Belediyesi ile HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikasına üye  200  işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile HAK-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert imza koydu.
Nevşehir Belediyesi’nde görev yapan bazı işçilerin de katıldığı toplu sözleşme imza töreninde konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 10.  kez toplu iş sözleşmesine imza koyduğunu belirterek, görüşmelerin karşılıklı anlayış içerisinde geçtiğini ve sözleşmenin işçilerin talepleri doğrultusunda oluşturulduğunu söyledi. İmzalanan sözleşmenin hayırlara vesile olmasını dileyen Ünver, “ Bu şehirde yaşayan insanların park ve bahçe gibi haklı olarak bir istekleri var ise, bunları ortaya koyarak halka hizmet eden işçilerin de bir hakkının olması gerektiğine inanıyoruz. Toplu İş sözleşmesi görüşmelerinde işçimize ülke şartlarının üzerinde bir zam uygulaması yapıldığı kanaatindeyim. Yüzde 15 civarında bir hakkı işçi kardeşlerimize sağladık. Keşke imkan olsa da bu rakamı daha üst noktalara taşıdık, ama yapılan bu zam bile diğer kamu çalışanlarına uygulanan zam ile kıyaslandığında Nevşehir Belediyesi’nin sendikamız ile ortaya koyduğu rakamın oldukça üzerinde gerçekleştirildiği sonucu ortaya çıkıyor. Nevşehir belediyesi olarak 24 saat çalışan bir belediyeyiz. Bu noktada  tüm çalışmayı gecesini gündüzüne katan çalışanlarımız yapıyor, benim yaptığım sadece orkestra şefliği.  Tüm işçilerimize sağlanan yeni zamlar,her kuruş olarak berekete dönüşür inşallah.Artık herkes çok iyi biliyor ki gürültü yaparak,bağırıp çağırarak sendikacılık yapma dönemi artık bitmiştir. İnanıyorum ki toplu sözleşme görüşmeleri  anlayış ve karşılıklı uzlaşı kültürü içerisinde yapılmalıdır. Sözleşmenin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’dan diliyorum.”dedi.
Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri  Devlet Sert’ de Nevşehir Belediyesi ile 10. Kez toplu sözleşme imzaladıklarını belirterek, bu süreçte hiçbir şekilde sorun yaşanmadığını ve bu nedenle Belediye Başkanı Hasan Ünver’e teşekkür etti.
Hizmet-İş sendikası bugüne kadar  3 temel ana değere bağlı kalınması ilkesi doğrultusunda çaba harcadıklarını dile getiren Sert : “İşçinin işi ve aşının güvence altına alınması, toplu iş sözleşmesinden doğan maaş ve sosyal hakların zamanında ödenmesi ve iş barışının sağlıklı şekilde ortaya konulduğunda gerçek başarının sendika bazında elde edilebileceğine inanıyoruz. Sendika olarak da bu hedefler doğrultusunda mücadele sergiledik. Biz her zaman için Belediye Başkanımız Hasan Ünver’i bir işçi dostu ve işçi babası olarak değerlendirdik.” diye konuştu.
 Törende daha sonra Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert arasında, 1 Mart 2014- 1 Mart 2015 tarihleri arasında geçerli olacak  Nevşehir Belediyesi’nde çalışan 207 işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. 
Sözleşme ile birlikte Nevşehir Belediyesi’nde çalışan işçilerin ücretlerine sosyal haklar ile birlikte yaklaşık yüzde 15  oranında artış sağlandı.
Tören Hizmet –İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir’de günün anısına Ünver’e çiçek takdimi ve hatıra fotoğrafının çekimi ile sona erdi.