NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Belediyesi Başkan Hasan Ünver yönetiminde Kapadokya bölgesinin tarihi geçmişine ışık tutmaya devam ediyor.

Son birkaç yıldır il merkezinde kale ve çevresindeki kentsel dönüşüm çalışmalarının ardından ortaya çıkarılan yer altı kentinin bölge ve ilimiz turizmine kazandırılması için yoğun mesai harcayan Nevşehir Belediyesi bir yandan bölge turizmine yönelik önemli kazanımlar sağlamayı da sürdürüyor.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in bölge turizmine olan yakın ilgisi nedeniyle Başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana belediyenin kültürel ve sanatsal çalışmaları bir hayli arttı. Belediye bünyesinde çıkarılan sayısız dergi, kitap gibi çalışmaların yanında Nevşehir belediyesi web sitesi aracılığıyla Kapadokya bölgesinin geçmişine de ışık tutmaya da devam ediyor.

Belediyenin internet sitesini ziyaret ettiğinizde Kapadokya bölgesinin yıllar önce çekilmiş ve siyah – beyaz fotoğraflarını da bulmanız mümkün. 1950’lerde Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezler nasılmış?, diye merak ettiğinizde Nevşehir belediyesinin web sitesindeki fotoğrafları mutlaka incelemenizi öneririz.