Türkiye Gazeteciler Federasyonun düzenlediği 50. Başkanlar Konseyi toplantısı için Nevşehir’de bulunan gazeteciler, konsey toplantısının ardından Nevşehir’in farklı merkezlerini ziyaret ettiler.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu   Başkanı Yılmaz Karaca başkanlığında gerçekleştirilen 50. Başkanlar Konseyi Nevşehir toplantısına katılan federasyon üyesi Gazeteciler Cemiyeti başkan ve yöneticilerinin onuruna Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından öğle yemeği verildi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yemekte yaptığı konuşmada,  Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun 50. Başkanlar Kurulu toplantısının Nevşehir’de gerçekleştirilmesinin kendilerini ziyadesiyle sevindirdiğini belirtti. 25. Yıl süre ile aktif bir gazetecilikten sonra belediye başkanı olarak görev yaptığını aktaran Ünver, bu süreçte mesleğin etkin bir hizmet sunmada önemli bir güç oluşturduğunu kaydetti.

Yemeğin ardından Türkiye Gazeteciler Federasyonu  Başkanı ve yöneticileri, Atatürk Bulvarı üzerindeki Gül Bahçe içinde, Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Medya Evi’nin açılışına katıldılar.

Medya Evi’nin açılışına AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ile Ebubekir Gizligider, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

Açılışa katılanlar daha sonra Medya Evi’ni gezdiler. Burada Türkiye Gazeteciler Federasyonu  Başkanı Yılmaz Karaca, gazetecilerin bir arada bulunabilecekleri böyle bir merkezin hizmete kazandırılmasından  dolayı Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e plaket ve çeşitli hediye takdiminde bulundu.

Törenin ardından  Türkiye Gazeteciler Federasyonu  Başkanı Yılmaz Karaca başkanlığındaki gazeteciler, Nevşehir Belediyesi ile TOKİ işbirliği ile gerçekleştirilen Kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminin bulunduğu alanı gezerek, sürdürülen temizleme çalışmalarına ilişkin Nevşehir Belediyesi yetkililerinden bilgiler aldılar.