Hacı Rasim Uzer Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezinden mezun olan veya hiç eğitim almamış eğitilebilir tüm engelliler için, ailelerinden gelen talepler üzerine kurulmasına karar verilen merkez için hazırlıklar Nevşehir Belediyesi tarafından  hızla devam ediyor.  Önümüzdeki günlerde faaliyet geçecek olan merkezde , 1 derslik, 3 atölye, 1 dinlenme salonu, 1 yönetici odası ve mutfak yer alacak.

Engellilerin  merkezde haftanın beş günü eğitim almalarının da sağlanması planlanırken engelliler merkezde, günlük aktivitelerini bağımsız olarak gerçekleştirebilecekler.Merkezden yararlanan özel insanlara yönelik olarak kendi alanında uzman eğitmenler tarafından, halı dokuma ve el sanatları gibi konularda engellilere eğitim verilecek. Gerçekleştirilecek eğitim çalışmaları farklı branşlarda ve  dörder aylık periyotlarla düzenlenecek.

Merkezden yararlanan öğrencilere ve ailelerine de  danışmanlık vermek üzere Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nden  (RAM) bir uzman ve Sağlık İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bir sağlık personeli de yer alacak.

Nevşehir Belediyesi Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nde ayrıca engellilerin aileleri için ayrıca el sanatları kursları düzenlenecek ve bu sayede öğrencilerin aileleriyle bir arada vakit geçirme imkanına sahip olacaklar. Engelliler için uygun kondisyon aletlerinin yer alacağı parkta, hem öğrenciler ve hem de velileri spor yapabilme imkanına da sahip olabilecekler.

Önümüzdeki günlerde hizmete kazandırılacak Nevşehir Belediyesi Özel İnsanlar Eğitim Merkezinde,  öğrencilerin organik ürünler yetiştirebilecekleri için de  bir de sera kurulacak. Yararlanan öğrencilerin yemek yapmayı öğrenecekleri ve uygulayabilecekleri mutfağın da bulunacağı merkez, engellilere günlük faaliyetlerini sürdürebilecekleri olanaklar sunacak.