Nevşehir Belediyesi'nin ilçe belediyelere jest olsun diye başlattığı "Her İlçeye Bir Sembol" çalışması kapsamında 2012 yılında Ürgüp'e giden yolun Nevşehir çıkışına yapılan üzüm heykeli gelen büyük tepkiler üzerine tam iki yıl sonra Nevşehir Belediyesi Zabıta ekiplerince sessiz ve sedasız bir şekilde kaldırıldı.

Anlaşılan o ki Nevşehir Belediyesin de değişen bir şey yok.  Yap-Boz Boz-Yap Devam ama Nereye Kadar….

 İşte resimde de gördüğünüz bu Üzüm heykeline gelen o tepkiler…Ürgüp için yapılan üzüm heykeli gerçeğinden çok uzak olarak değerlendirildi. Heykeli görenler bunun bir üzüm maketi olduğuna inanamadıklarını söylüyorlar. Ürgüp ilçesinin meşhur parmak üzümünün anlatılmak istendiği makette üzüm tanelerinin daha çok hurmaya benzediği iddia ediliyor. Birçok vatandaşta o dönemde yaptığımız haberlere yorum yaparak bunun en kısa zamanda düzeltilmesini isteyerek bu heykeli yapanlara olan kızgınlıklarını yazdıkları yazılarla gündeme getiriyor.

Ağır eleştirilere konu olan Maket Üzüm görenlerin tepkisi dışında Komik bir durum,bunu yapan hiç üzüm görmemişmi diyerek espri konusuda oluyor.

Öte yandan Nevşehir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Muammer Başer de o dönemde bir özel haber sitesinde yaptığı o köşe yazısında Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i bakın nasıl eleştirmişti.

Nevşehir den Ürgüp'e giden yolun Nevşehir çıkışına yapılan üzüm heykeli görenlerden geçer not almadı.Vatandaşlarca Ürgüp için yapılan üzüm heykeli gerçeğinden çok uzak olarak değerlendirildi. Heykeli görenler bunun bir üzüm maketi olduğuna inanamadıklarını söylüyorlar.Ürgüp ilçesinin meşhur parmak üzümünün anlatılmak istendiği makette üzüm tanelerinin daha çok hurmaya benzediği iddia ediliyor.Yerel bazı haber siteleri de bunun en kısa zamanda düzeltilmesini isteyerek bu heykeli yapanlara olan kızgınlıklarını yazdıkları yazılarla gündeme getiriyor.

Her zaman, her köşe yazısında şunu savunan bir kişiyim, doğruya doğru, yanlışa yanlış, eleştirilecekse erkekçe, alkışlanılacaksa da ellerimiz patlarcasına.Şehrimize giren ilk yerli ve yabancı turistlerin kullanacakları güzergâh Nevşehir Ürgüp karayolu olup ve karşılaşacakları ilk kötü görüntü ise ÜZÜM MAKETİ adı altında yapılan ve Dedeman oteline gelmeden Kocaçay kavşağına yapılan makettir. Düşünüyorum belediye başkanı Hasan bey sanki o taraflara hiç gitmemiş gitmiş olsa böyle talihsizce yapılan üzüme benzemeyen, bir üzüm maketini oraya koydurmaz diyordum ama, tam üzüm maketinin karşısında yeni yapılan engelliler merkezinde çalışmalar yapmış ve yaptırmış olduğu bu sıra dışı kötü şehrimizi rencide eden bu maketi görmüştür. Gördüğündeki içindeki duyguyu keşke bir anlatsa da dinleseydik, sanırım tansiyonu çıkmıştır, sigarasını çoook derinden çekmiştir ama etrafına belli etmemiştir. Neyse olan oldu,  Şimdi kendisinden bekliyoruz, Nevşehir halkının güldüğü, bizleri temsil etmeyen bu üzüm maketinin acilen kaldırılması gerekmektedir, kaldırılmasa, Nevşehir halkına hakaret sayacağız. Nevşehir’de üzüm mü kaldı. Aslında, yapanlarda haklı, parmak üzümünü belki de resimden baktı yaptı, yapanlar, üzüm üreticisi mi kaldı,  bağların yerini apartmanlar aldı, geçimini üzümden sağlayan insan mı kaldı, düşünün bulamasınız, 5 kilo üzüm satıp bir ekmek alınan bir şehirde üzüm maketi aslında bizim neyimize, ama yapılmış keşke aslına benzeseydi, keşke parmak üzüme benzemeyen maketin yerine siyah üzümümüzün maketi yapılsaydı daha gerçekçi olurdu. Karar sizin Sayın başkan inşallah bu görüşümüzü benimsersiniz ve alkışı hak edersiniz.

        Sayın Başkan, sizlere gazeteci gözüyle eksiklerimizi gazete sayfalarından ve bu köşelerden yazmış ve geçtiğimiz aylarda bu eksiklerin yapıldığını fark etmiştik, demek ki doğruyu yazmışız ve bizler sizlerden teşekkür beklememekteyiz, çünkü bu şehir hepimizin ve buda bizim vazifemiz.

      Geçtiğimiz yıl Belediyenizden 20 kadar işçinin iş akti fesih edilip işine son verildi.  Bu arkadaşlarımız karşı dava açıp davayı kazandı. Keşke bu arkadaşlarımızın hakkını geri verip çalıştırmaya başlayıp tekrar temyize göndermeseydiniz, şu anda yargıda olan bir karar içinde çok fazla yazacak bir cümlede bulunamıyor aslında.

     Kışın kar altında yazın sıcak altında mezarlığa sürgüne göndermiş olduğunuz, Nevşehir’in evlatları içinde, sizde artık Avanos belediye başkanının geri adım attığı gibi eski görevlerine veya uygun bir bölüme almanızı, Bizler ve Nevşehir halkı beklemektedir. Mezarlıkta bekleyen insanların ille de Avanos da molozları bekleyen bayan memur gibi tüm Türkiye’nin diline düştüğü zaman alacaksanız, onu da yaparız merak etmeyin, ama Nevşehir’in adı bu tür haberlerle duyulmasını istemiyoruz.

     Şehrimizin esnafın bol olduğu ara caddeleri gezme imkânınız olmuyor sanırım ve gezenlerinde gözleri görmüyor olacak ki, ara caddelerde insanların elindeki küçük bir kâğıt parçasını atacak bir çöp kovasını bulamamaktadır, hiç dikkatinizi çekmedi sanıyorum, sonra kalkıp şehrin kirliliğinden bahsediyoruz. Örnek ister misiniz sayın başkan o kadar çok ki aslında bir Nar Caddesine bakın, sizin eski iş yerinizin olduğu Cadde bir çöp kovasına hasret, Atatürk Bulvarına bakın binlerce insanın geçtiği kavşakta kaç çöp kovanız var? Benim yazmama gerek var mı bu konuda görevli elinizde zabıta biriminiz var akşama kadar görev yapıyorlar bir emir ile tespit ederler ve haklı olduğumuzu onaylarlar. Kaldırımlarımızı süpüren akülü temizlik araçlarımızda bu sene ortadan kayboldu bunun sebebi de bilinmez.

   Sayın başkan, Avanos kavşağından 2000 Evlere kadar olan bölüme yapmış olduğunuz yürüyüş yolunda günde binlerce insanın ıhlamur ağaçlarının altında spor amaçlı yürüdüğünü,  gezintiye çıkan insanları görünce, Avanos kavşağındaki şelalenin o güzelliğini görünce, katı atık arıtma tesisini, arsenik arıtma tesisini, kültür merkezinin doluluğunu, hanım konağı ve Nevşehir konağını ve o yerlerin etrafında insanların çimenlerin üzerinde dinlendiğini gördükçe sizi ellerim patlarcasına alkışlıyorum. Umarım her zaman alkışlananların içinde olursunuz. Yalnız şunu da hiçbir kimse unutmasın ki,  yapılanlara güzel dediğimizde teşekkür etmesini bilmeyenlerin, yapılmayan veya yanlış yapılanları yazdığımızda sitem etmeye hakları yoktur.

      SİZ, SİZ OLUN, YOLA ÇIKTIKLARINIZI, YOLDA BULDUKLARINIZA DEĞİŞMEYİN.  

      Şaibesiz, iftirasız, mutlu, huzurlu, sağlıklı günler diliyorum.