Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre Nevşehir Sanayi ve Teknoloji il Müdürü Seyfullah Duran Görevden alındı.

Nevşehir Sanayi ve Teknoloji il müdürlüğünü 4 yıl görev yapan Seyfullah Duran 21 Eylül 2018 tarihli Cumhurbaşkanı kararnamesi ile görevden alındı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Nevşehir İl Müdürü Seyfullah DURAN'ın Görevden Alınması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2018/188)

Cumhurbaşkanlığından:
Karar Sayısı: 2018/188
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Nevşehir İl Müdürü Seyfüllah DURAN, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci maddesi gereğince görevden alınmıştır.
21 Eylül 2018
Recep Tayyip ERDOĞAN
CUMHURBAŞKANI

Seyfullah DURAN Kimdir ?

1974 yılında Kayseri’de  dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Hatay’ın Erzin ilçesinde tamamladı. Yıldız teknik Üniversitesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliğinden 1996 yılında mezun oldu. 1997 yılında İskenderun  Demir-Çelik fabrikalarında mühendis olarak göreve başladı. Burada 5 yıl görev yaptıktan sonra İskenderun Demir-Çelik fabrikalarının özelleştirilmesinden dolayı Ulaştırma Bakanlığı Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Adana Bölge Müdürlüğüne mühendis olarak Atandı.  Burada 3 yıl görev yaptıktan sonra, 2005 yılında Aksaray Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğüne mühendis olarak naklen atandı. Aksaray Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğünde 5 yıl görev yaptıktan sonra, Gaziantep Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğüne tayin oldu. Bu yıllarda Bakanlığın düzenlemiş olduğu pek çok eğitim ve seminerlere katıldı. Yaklaşık 2,5 yıl bu görevi yürüttükten sonra, 7 eylül 2012 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan kararname ile Şanlıurfa Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü olarak atandı. 2 yıl bu görevi yürüttükten sonra, Bakanlık Makamının 11.08.2014 tarih ve 1677 sayılı onayları ile Nevşehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne görevlendirilmiş olup, 2014 yılından itibaren bu görevi yürütmektedir.      

Evli ve 2 çocuk babası olup, orta düzeyde İngilizce bilmektedir.