Proje, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi , Gazi Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Kapadokya Teknoloji Transfer Ofisinin iş birliğinde gerçekleştirilecektir.

Doğanın işleyişi hakkında temel bilgileri edinen, çevre sorunlarına karşı duyarlı, farkındalığı yüksek, doğaya karşı olumlu davranış ve tutumları olan, bilimsel süreç becerilerini kullanabilen, bilimsel bakış açısıyla bakabilen; yenilikçi, girişimci üretim odaklı becerilere sahip, anlamlı öğrenen öğrenciler yetiştirilmesine katkıda bulunmak, çevre bilinci ve farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan proje kapsamında Nevşehir Halil İncekaraBilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, diğer okullarda eğitimlerine devam eden öğrenciler ve Suriyeli öğrenciler bir araya getirilerek, bilimsel eğitimlerle bilim öğrenmelerinin yanı sıra sosyalleşme, iletişim kurma, hedef belirleme, birlikte hareket etme, paylaşma, iş birliği yapabilme, sabır gösterme ve hoşgörülü olma gibi sosyal davranışlar da kazanmaları sağlanacaktır.

TÜBİTAK 4004 kapsamında uygulanacak olan projede, Nevşehir’de öğrenim gören 34 ortaokul öğrencisinin 16-22 Haziran tarihleri arasında; doğayı koruma, canlılar, ekoloji, gökyüzü gözlemleri, yön bulma, doğa ve müze gezileri, gıdaların saklanması ve korunması, Kapadokya’nın tarihi ve coğrafik yapısının yer aldığı etkinliklerle doğa eğitimlerinin Güzel Atlar Ülkesi de denilen Kapadokya’da gerçekleştirilmesi planlanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığının 2023 hedefleri ışığında; sanal gerçeklik uygulamalarının yanı sıra çevre gezileri ve saha çalışmaları, gözlem, deneysel çalışmalar, işbirlikli grup çalışmaları, sanatsal ve içeriği oyunlarla anlatan çalışmalara yer verilmiştir.

Proje çalışmasında görev alan uzman ve eğitmenler, proje sonrasında da Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi öğrenci projelerinin geliştirilmesinde, okul dışı öğrenme ortamlarında gerçekleştirilecek öğrenme-öğretme faaliyetlerinde, atölye çalışmalarının yapılmasında desteklerine devam edeceklerdir.

Proje hazırlık sürecinde desteğini esirgemeyen Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat DEMİR’e, proje mimarları merkezimiz öğretmenleri Mahbup Ela YALÇIN ve Murat YAĞCI’yaayrıca destekleri için Prof. Dr. Tahir ATICI, Prof. Dr. Şahlan ÖZTÜRK ve Doç. Dr. Uygar KANLI’yateşekkür ederiz.