NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Çevre ve Şehircilik il müdürlüğünden yapılan açıklamada tehlikeli atık üreticilerinin beyanlarını belirlenen sürede vermeleri uyarısında bulunuldu.

Açıklamada; “Bilindiği gibi Çevre Mevzuatı gereği tehlikeli atık üreticileri atık beyan formunu her yıl takip eden yılın en geç Mart ayı sonuna kadar bir önceki yıla ait bilgileri içerecek şekilde Bakanlıkça hazırlanan web tabanlı programı kullanarak doldurmak, onaylamak ve çıktısını almak ve beş yıl boyunca bir nüshasını saklamakla yükümlüdür. Bahsedilen beyan formlarının doldurulması için hazırlanan web tabanlı program (http://online.cevre.gov.tr adresinde yer alan Atık Yönetim Uygulaması (TABS bileşeni) )1 Ocak-31 Mart tarihleri arasında tehlikeli atık üreticilerinin beyan girişine açılmakta ve 31 Mart 24:00 itibarıyla beyan girişine kapatılmaktadır. 17.06.2011 tarihli 27967 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği”nin 8’inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi gereği tehlikesiz atık üreticileri de 2015 yılına ait beyan formlarını aynı web tabanlı programı kullanarak doldurmakla yükümlüdür.  

Tehlikeli ve tehlikesiz atık üreticilerinin, yukarıda bahsedilen yükümlülüklerini yerine getirmeleri için öncelikle Bakanlığımızın Çevre Bilgi Sistemi’ne kayıt olmaları gerekmektedir. Üreticiler, kayıt işlemi sonrası verilen kullanıcı adı ve şifre ile http://online.cevre.gov.tradresinden Çevre Bilgi Sistemi’ne giriş yaparak Atık Yönetim Uygulaması altında yer alan beyan formlarını doldurup onaylayarak çıktı alabileceklerdir. Bu kapsamda Çevre Bilgi Sistemi’ne kayıtlı olmayan atık üreticilerinin tamamının en kısa zamanda kayıt olmaları ve beyan dönemi bitmeden önce beyanlarını tamamlamaları gerekmektedir” denildi.