FİB Haber.Com da dün yapmış olduğumuz "Nevşehir'de Vakıf İmaretinin akıbeti ne olacak ?" Başlıklı haberimiz için sevindirici haber geldi.

Nevşehir Damat İbrahim Paşa Külliyesi İmarethane‏si kiralandı. İşte konuya ilişkin olarak www.fibhaber.com a yapılan açıklama da şu ifadelere yer verildi.

Nevşehir Damat İbrahim Paşa Külliyesi içinde bulunan imarethane, 2013 yılında imaret kültürünün yeniden canlanması ve Nevşehir Turizmine hizmet vermek amacıyla Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğünden tarafımızca kiralanmıştır.
            İmarethanenin restorasyon ve ruhsat işlemleri için gerekli başvurular yapılmış olup, 2 yıldır sabırla yürüttüğümüz bu titiz çalışma sonuç aşamasına gelmiştir.

400 bin metrekareye yakın, Dünyanın en büyük yer altı şehrinin Nevşehir Turizmine kazandırılmasıyla eşzamanlı olarak gerçekleştireceğimiz bu projenin Nevşehir Turizmine yeni bir ivme kazandırmasını hedeflemekteyiz.

            Yasal sorumluluklar yerine getirildikten sonra Sivil Toplum Kuruluşlarıyla yapılacak olan titiz çalışmalarla şehirde imaret kültürünün yeniden canlandırılması gerçekleştirilecektir.

Turizmin sadece eski bina ve yerleşkelerin gezdirilmek olmadığını, gelen yerli ve yabancı turistlerin hoş vakit geçirebileceği, şehrimiz ve bölge hakkında tarihi ve kültürel bilgileri alabilecekleri, kültürümüzü yansıtan yöresel kıyafet ve menüleriyle yemek kültürümüzü Türk misafirperverliği ile birleştirerek gösterecek bir işletme anlayışıyla çalışılacaktır. Bölgemiz turizmine katkı sağlayacak projemize şehrimizin önde gelenlerinin manevi desteklerini  beklemekteyiz. 

             Talip SEZERNAZLI-Neşet ATSEVEN