15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte gündeme gelen şifreli 1 dolarlar, düğünlerde de tedirginliğe yol açtı. Darbe girişiminin ardından düğün salonlarında gelin ve damadın üzerine atılan 1 dolarlık banknotlar kaldırılarak yerine Türk lirası kullanılmaya başlandı.

Düğünlerde 1 Dolar Modası Yerini Türk Lirasına Bıraktı


Nevşehir'de ki Düğünlerde 1 Dolar Yerini Türk Lirasına Bıraktı. Türkiye'deki darbe girişiminin ardından gözaltına alınan FETÖ üyelerinin üzerinde, 1 dolarların çıkması, düğünlerde 'alatura' olarak atılan sahte dolarlara olan ilgiyi bitirdi. Düğünlerde 'alatura' olarak saçılmak üzere alınan sahte 1 dolarlara artık çocuklar bile elini bile sürmüyor. 

Vatandaş 1 doları elden çıkarıyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) üyeleri arasında 1 dolarlık banknotların şifre olarak kullanılmasının ortaya çıkmasıyla birlikte Nevşehirli vatandaşlar ellerinde bulunan 1 dolarları bozdururken, 1 dolar almaktan da kaçınıyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yakalanan FETÖ üyelerinin üzerinden 1 dolar çıkması ve bu dolarların üyeler arasında bir şifre olarak kullanıldığının belirlenmesi, 1 dolar sahiplerini endişelendirdi. Ellerinde 1 dolar bulunan vatandaşlar parasını bozdururken, dolar alırken de 1 dolarlık banknot almaktan kaçınıyor. Özellikle son günlerde vatandaşların döviz alırken de 1 dolarları almıyor ve üstünü tamamlayarak 2’lik dolarları talep ediyor”.



Fetö 1 Dolar veriyor peki sırrı ne?

Terörist başı Fethullah Gülen’in müritlerine dağıttığı 1 amerikan doları’nın sırrı ne?

Savcılık kaynaklarına göre dolarların seri numarasının başında bulunan harfler örgütün hiyerarşik yapısını belirliyor. ‘F harfi’ Yüksek rütbeli askerleri ve FETÖ’nün il imamlarını, ‘J ve C harfleri’ düşük rütbeli FETÖ askerlerini, ‘E ve S’ harfleri ise FETÖ okullarında görevli eğitimciler ile akademisyenleri simgeliyor.