21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve haftası , Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Orman İşletme Müdürlüğü Nevşehirli vatandaşlara 2500 adet Fidan Dağıttı.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü Ve Orman Haftası Nedeniyle İlimiz Orman İşletme Müdürlüğü Çam Fidanı Dağıttı.


Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Sedir , K.çam , Ihlamur ve Ceviz fidanları dağıtım etkinliği gerçekleştirildi. Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, fidan dikiminin özendirilmesi, yeşil dokunun, ormanların korunması bilincinin aşılanması noktasında Dünya Ormancılık Haftası kapsamında vatandaşlarımıa ücretsiz olarak 2500 adet fidan dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Sağlıklı yaşamın koruyucuları ormanları, ağaçları korumak ve yeşil dokuyu genişletmek amacıyla Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü olarak çalışmalara aralıksız devam ettiklerini belirten İl Müdürü Aykut Satırlı şunları söyledi: “Kamu kuruluşlarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızı fidan dikmeye özendirilmesi ve ağaçlandırma çalışmalarına katkıda bulunmaları amacıyla bir çalışma yaptık. Yeşil dokuyu, ormanları, doğayı korumak hepimizin görevi. Ormanı diktiğimiz kadar korumak zorundayız.

Ormanı dikmek, korumak, yaşatmak hepimizin boynumuzun borcu. Biz o inançla yaşıyoruz daha nice geleceklere gölgesinde konaklayabileceği ağaçlar bırakmalıyız. Bu nedenle fidan dağıtımı gerçekleştirdik. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için; ormanları korumayı, iyileştirmeyi ve işletmeyi gaye edinerek, büyük bir heyecan ve gayretle yaz kış, gece gündüz demeden çalışan mesai arkadaşlarımızın dünya ormancılık gününü kutluyor, emekli olanlara sağlık, vefat edenlere ve bu uğurda şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Orman teşkilatı mensupları olarak bizler; “Daha Yeşil Nevşehir”,  “Daha Yeşil Türkiye” ve “Daha Yeşil Dünya” gayesiyle canla başla çalışıyoruz. “dedi.