30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü,Nevşehir’de törenlerle kutlanıyor.Büyük  Türk milletinin büyük  devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, yurdunu işgal eden işgal güçlerine karşı verdiği mücadele sonrasında  kazandığı en büyük zaferin 91. Yıldönümü,Nevşehir’de  coşkulu şekilde kutlandı.

 Büyük Zaferin 91.Yılı...

Nevşehir’de, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlama etkinlikleri, Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtına Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir İl Jandarma  ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul’un  çelenk koyması ve akabinde saygı duruşunda bulunmasının ardından törene katılanlar 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından  törenlere Vali Ceylan’ın makamında tebrikleri kabulü ile devam edildi.

 

Daha sonra Damat İbrahimpaşa Bulvarı üzerindeki  devam eden 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlama töreninde  Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir İl Jandarma  ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun  Ertuğrul, törene katılan vatandaşların bayramını kutladı.

 

Burada düzenlenen törende konuşan Jandarma Binbaşı  Mehmet Büyükhan,Türk Milletinin 91. yıl önce özgürlük ve bağımsızlığının yanı sıra mevcudiyetinin bile  yok olma sürecinde elde edilen  30 Ağustos zaferinin, Türk ulusu için tarihte  önemli bir dönüm noktası oluşturduğunu belirtti. Büyükhan, “Bu zafer, ulu önder Atatürk’ün önderliğinde,çeliklenmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, döneminin   dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen, hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferidir.”diye konuştu.

 

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlama kapsamında  şiirlerin okunmasının ardından  konuşan Nevşehir Lisesi Müdürü Muhammed Orçin’de ,ağustos ayının tarih sahnesinde Türk milletinin sayısız zaferleriyle dolu bir ay olduğunu ifade etti.

 

Orçin konuşmasında, 1. Dünya Savaşı ve ardından imzalanan Sevr Antlaşması ile de işgale uğrayan Türk Milleti’nin özgürlük ve bağımsızlığına yönelen bu saldırılar karşısında,  Mustafa Kemal Atatürk ’ün komutanlığında Türk Milleti’nin tüm imkansızlıklara karşın ,30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin artık bu asil milletin Anadolu’dan atılamayacağını bir kez daha tüm dünya milletlerine göstermesi açısından da önemli bir zafer olduğunu vurguladı. 

 

 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlaması İstiklal İlkokulu Halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından askeri geçit töreni ile sona erdi.

 

Nevşehir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlamaları Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve eşi, bu akşam verecekleri Cumhuriyet Resepsiyonu ile sona erecek