Kutlu Doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde Nevşehir Merkez Kurşunlu Cami'de "Namaza Başlama Merasimi" gerçekleştirildi. Nevşehir'de Yapılan kapsamlı Programla bir ilk gerçekleştirildi

Çocukların ve ailelerin yoğun ilgi gösterdiği program, çocukların okuduğu Kur'an-ı Kerim, dua ve ilahilerle başladı. Ardından temsili olarak çocuk imam tarafından namaz kıldırıldı.

Daha sonra Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, burada yaptığı konuşmada, çocukların 7 yaşına geldiklerinde namaza başlamaları gerektiğini söyledi. Öztürk, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kuran kurslarında çocuklara, namaz ibadetleri ve dini bilgilerin eğitiminin verildiğini belirtti.

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk İyi bir evlat yetiştirmenin önemine değindi. Öztürk konuşmasında; “ Her anne babanın hayırlı bir evlat yetiştirmesi, sahip olması dünyanın en büyük nimetidir. Allah kimseyi evlat acısıyla imtihan etmesin. Bu çocuklar bizim evladımız ve onlar sayesinde büyük bir nimete sahibiz. Fakat büyük bir imtihanla da karşı karşıyayız. Nedir o? derseniz, evinize, barkınıza, malınıza, mülkünüze bu çocuklar varis olacak. Peki, bizler bu çocuklarımızı seccademize varis olacak şekilde yetiştirdik mi? İşte bunu yapamamış isek vay halimize. Peygamberin dilinde cennet çiçekleri olan cıvıl cıvıl çocuklarımız bizim kapanmayan amel defterimizdir. Yeni doğan çocuğun sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet getiririz. İlk manevi aşıyı işte orada çocuğa yaparız. Eğer gerçekten büyük hesap gününe çocuklarımızı seccademize varis olarak hazırlayabiliyor isek biz ve çocuklarımızda büyük günün sınavına hazırız demektir. Emeği geçenleri, çocuklarımızı, ana babalarını tebrik ediyorum” dedi.

Öztürk ayrıca, "Şüphesiz yavrularımız bizim için önemlidir. Bugün gençlerimizin hayatını tehdit eden, bir takım alışkanlıklara daha baştan set çekmek için mutlaka onlara dinini öğretmeli ve sevdirmeliyiz" dedi.

Erkek çocukların beyaz takke ve gömlekle, kız çocukların ise beyaz başörtüsüyle katıldıkları 7 yaşında namaza başlıyorum çocuk şenliğinde,tüm çocuklar iki rekât namaz kıldılar.