Sıcakların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle Nevşehir'de Kapadokya'nın birçok bölgesinde meyve ağaçları çiçek açtı. Nevşehir'de güneş gören yerlerdeki kayısı ve badem ağaçlarının çiçek açmasıyla güzel manzaralar ortaya çıktı.

Nevşehir'de özellikle son yıllarda çiçeklerini erken açan meyve ağaçları don olayı ile karşılaşırken, bu yıl Nisan ayının başında çiçeklerini açması don olayı riski azaldı. Ama buna rağmen önümüzdeki günlerde muhtemel hava değişikliğine bağlı yaşanabilecek olası bir kar yağışı ve don olayı yaşanırsa çiçek açan meyve ağaçlarının zarar görebileceği Nevşehirli vatandaşları endişelendiriyor.

 Zirai Don Uyarısı  :Pazar gece ve Pazartesi sabah saatlerinde hafif, yer yer orta kuvvette zirai don olayı beklendiğinden zirai faaliyette bulunan üreticilerimizin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu sene meyve yiyebilecek miyiz...?

Nevşehir'deki çiftçiler, erken açan meyve ağaçların, muhtemel bir don olayında göreceği zararlara karşı tedirgin. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, meyve ağaçlarının dengesini de değiştirdi. 

İlimiz genelinde Son senelerde ağaçların erken çiçek açmasıyla yaşanan don olayları nedeniyle ağaçların ürünlerinden faydalanamayan vatandaşlarımız Acaba Bu sene vaktinde çiçek açan ağaçlarımızın meyvasından yiyebilecekmiyiz sorusunu gündeme getiriyor.