Nevşehir’de gece saatlerinde zincirleme trafik kazasına neden olan sürücü polis ekiplerine zor anlar yaşattı.

Edinilen bilgiye göre, Yılmaz K. yönetimindeki 50 NH 305 plakalı araç 2000 Evler Mahallesi çevre yolunda önünde seyreden Ahmet İ. yönetimindeki 34 FG 7119 plakalı araca arkadan çarptı. Kazada Ahmet İ. yönetimindeki araç da önünde seyreden HASAN Y. yönetimindeki 43 CPZ 76 araca çarptı. Zincirleme trafik kazasında hafif yaralanan kazazedeler olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansta tedavi edildi.

’Araç sürücüsü ben değilim’ dedi.

Kazaya karışan 50 NH 305 plakalı araç sürücüsü Yılmaz K., aracı kendisinin kullanmadığını halasının oğlunun kaza sonrası aracı bırakıp kaçtığını söylerken yanında bulunan eşi de aracı eşinin kullanmadığını ifade etti. Kazaya karışan diğer sürücüler ile Yılmaz K. ve eşi zaman zaman tartışırken polisin tartışmaya müdahale etmesi üzerine olayların büyümesi engellendi.

Polislerin Alkol muayenesine de itiraz eden Yılmaz K., kaza yerine gelen polisler tarafından polis aracına bindirilerek hastaneye götürüldü. Yılmaz K.’nın eşi ise polis ekiplerine eşinin kimliğini uzun süre vermezken araç sürücüsü olduğunu iddia ettikleri kişi de kazanın küçük olduğunu sandıkları için geldiğini aracı kendisinin sürmediğini ifade etti. Yılmaz K.’nın aracı polis ekipleri tarafından kaza yerinden çekildi.

Yılmaz K. kazayı çeken basın mensubuna ise tehditler savurdu. Yılmaz K.’nın 220 promil alkollü olduğu ve ehliyetine daha önceden el konulduğu iddia edildi.
Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.