Piyasaya sahte para süren dolandırıcılar bankamatiklerin önünde para bozdurma bahanesiyle vatandaşları dolandırmaya başladı.

ATM'lerde 'sahte para' alarmı!
İlimiz Nevşehir'de bankamatikten para çeken bir vatandaş para bozdurma bahanesiyle dolandırıldı. Bankamatikten para çektikten sonra bankamatik önünde bekleyen dolandırıcılar 200 TL’lik banknotu bozdurmasını vatandaştan bozmasını istediler. Bir süre sonra durumdan şüphelenen vatandaş paranın sahte olduğunun farkına vardı. Vatandaşın durumu hemen polise bildirmesinin ardından polis bankanın kamera kayıtlarını inceledi. İki kişi olduğu öğrenilen dolandırıcıların bir an önce yakalanması için alarma geçildi.  

Nevşehir Emniyetine bağlı polis ekipleri güvenlik kamerasında görüntülerine ulaştığı 1 kişiyi kıskıvrak yakaladı. Cebinde 11 adet sahte 200 TL çıktığı öğrenildi. Zanlı yanında aynı olaya karıştığıu belirtilen ve isminin Nisa olduğunu bildirdiği bir kişinin daha olduğunu belirtmesinin üzerine 2.zanlının yakalanması için polis harekete geçti.

Polis ekipleri, verilen eşkale uyan zanlıyı bankaların yoğun olarak bulunduğu Atatürk Bulvarı üzerinde yakaladı. Gözaltına alınan şahsın üst aramasında 11 adet sahte 200 TL ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından zanlı adliyeye sevk edildi.

Silivri Asliye Hukuk Mahkemesinden bir tutuklunun kaçırılması olayı ile İstanbul da sahte para suçlarıyla iki ayrı suçtan arandığı belirtilen şahıslar Nevşehir Emniyeti tarafından yakalandı.