Konuşmacı olarak, Araştırmacı Yazar Sema Maraşlı katıldı. Kültür Merkezinde düzenlenen programa İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcısı A. Celalettin Altunkaya,  müftülüğe bağlı Kur’an kursu öğreticileri ile kalabalık bir kadın topluluğu katıldı.

 

            Program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, açılış konuşması yapan İl Müftüsü Yakup Öztürk; “Nevşehir İl Müftülüğü olarak, her vesile ile programlar tertip ediyoruz. Bu gün de Aile Haftası nedeniyle, Aile İrşat ve Rehberlik büromuzun faaliyetlerinden olarak; “Ailedeki Sorunlar  ve Çözüm Yolları” konulu konferansı düzenlemiş oluyoruz. Hayırlı ve feyizli geçmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Yılda yaklaşık 23.000 ailenin dağıldığı; binlerce çocukların adeta öksüz ve yetim bırakıldığı, yaşlı Anne ve Babaların ihmal edildiği, çocukların sevgisiz ve hoşgörüsüz bırakıldığı bu zamanda bu konulara ne kadar ihtiyaç olduğu açıktır. Bedendeki hücre mesabesinde olan Ailenin sağlam olması, Milletin sağlam olması anlamına geleceğinden, bu konferansın Milletimizin ve toplumumuzun sağlam ve sağlıklı olmasına katkı sağlamasını diliyorum. Emeği geçenlere, katılımcılara ve saygıdeğer konuşmacı hanımefendiye teşekkür ediyorum” dedi.

 

            Müftü Öztürk’ün konuşmasının ardından, Hüdaverdi Kur’an Kursu öğreticisi Derya Batmaz’ın okuduğu Kur’an tilaveti sorası, Kur’an Kursu öğreticileri tarafından ilahiler okundu.

 

Programa konuşmacı olarak katılan Sema Maraşlı ise “Ailedeki sorunlar ve Çözüm Yolları” konulu konferansını sundu.

 

Rum Suresi 21. Ayet’ten örnek veren Maraşlı; “Sükûna ermeniz için size kendinizden zevceler yaratması ve aranıza sevgi ve merhamet koyması onun ayetlerindendir. Şüphesiz ki bunda düşünenler için ibretler vardır.” buyuruyor. Rabbimiz ailede “Sevgi ve merhamete” dikkat çekiyor” dedi.

 

Ailede sevgiden bahseden Maraşlı; “Mutlu bir evlilik için en gerekli iki şey vardır; Sevgi ve merhamet.

Sevgi; Allah’ın kullarına en büyük ikramıdır. Sevmek ibadettir. Sevgi evliliğin bir sermayedir; onu azaltmak veya çoğaltmak kişilere kalmış. Sermayeyi tüketmemek için de bilinmesi gerekenler vardır. Sevgiyi öğrenmek ve öğretmek lazım. Gelin, burada tatlı bir bahar var; karda kışta üşümeyin, sevmeyi öğrenin demek lazım.

Merhamet ise; İkram etmek ve bağışlamak demek. Sevginin yaşaması için ikrama ve bağışlanmaya ihtiyacı var. İçinde şefkatin, merhametin olmadığı hiçbir sevgi yaşanmaz. Affedici olmalıyız” diyerek konuşmasına devam etti.

 

Araştırmacı Yazar Sema Maraşlı’nın konferansının ardından, Müftü Yardımcısı Nazım Haksever’in eşi Abide Haksever plaket takdim etti.

  

Konferanstan memnun kalan katılımcılar, böyle programların devamını beklediklerini, bu etkinlikleri organize eden İl Müftülüğüne ve Aile İrşat ve Rehberlik bürosuna teşekkür ettiklerini belirttiler.