Nevşehir de yaklaşan bayram öncesi iş yoğunluğu yaşayan berber esnafının yüzü güldü. Bayram arifesine kalan vatandaşlar şimdiden berber esnafının yolunu tutarak bayramlık tıraşını oluyor.
Her yıl bayram arefelerine birkaç gün kala işlerinde yoğunluk yaşadıklarını belirten Pforzheim Erkek Kuaför İşletmecisi Murat Uysal isimli berber, "İşlerimiz bayrama birkaç gün kala yoğun geçiyor. Bu birkaç gün işyerimizde gece geç saatlere kadar mesai yapıyoruz. Arefe günü ise bayram sabahına kadar çalışacağız. İşlerimizden de Allah'a şükür memnunuz." dedi.

Bir başka Nevşehir Berber esnaflarından Eyüp Aksoy da aynı ifadeleri kullanarak, "Ramazan ve Kurban Bayramı'na sayılı günler kala işlerimizde yoğunluk başlıyor. Vatandaşlarımız bayram arifesinin yoğun olacağını düşündüğünden erken saç traşı oluyor. Şuan Allah'a şükür işlerimizden oldukça memnunuz arife günü ise sabaha kadar çalışacağız." diye konuştu.

Saç tıraşı olmaya gelen vatandaşlar ise bayram telaşından ancak arefe günü kendilerine zaman ayırabildiklerini bu yüzden artık Bayram arefesinde sıra bekleyerek biran önce traş olmayı beklediklerini söylediler.