Nevşehir'de yaşayan Emrah E. isimli bir vatandaşımız sabah saatlerinde eşinin cep telofonuna gelen mesajla hayatlarının şokunu yaşadılar.

Edinilen bilgilere göre, Alçak terör örgütü PKK’nın hacker grubu MERSİN153 kullanıcı adıyla, Nevşehir'de yaşayan Emrah E. isimli bir vatandaşımızın eşine ait cep telefonuna SMS gönderdi. Hain pkk terör örgütü propagandası içeren SMS ile büyük şok yaşadılar.

Emrah E. isimli bir vatandaşımız FİB Haber Merkezi Whatsapp ihbar hattına yaptığı açıklamasında; "Merhaba bugün sabah eşimin cep telefonuna mersin 153 olarak mesaj geldi. Hayatımızın şokunu yaşadık ve bir süre panikledik.  Zira mesaj aleni pkk propagandası içeriyordu. Sonra aynı mesajın bir çok kişiye de gönderildiğini öğrenince biraz rahatladık" dedi.

MERSİN153 adı kullanılarak vatandaşların cep telefonlarına gönderilen hain terör örgütü PKK’nın propagandasının yapıldığı mesajlar büyük tepki çekti. Mesajlarla ilgili soruşturma açılırken Mersin Büyükşehir Belediyesi olayın kendileri ile hiçbir alakaları olmadığını açıkladı. Emniyetten de açıklama gecikmedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden konuya ilişkin bir açıklama geldi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin resmi web sayfasında yayınlanan açıklamada; "Gece 04.00-04.30 saatleri arasında MERSİN153 kullanıcı adıyla vatandaşlarımıza SMS atarak yasa dışı terör örgütü propagandası yapan grubun ve söz konusu propaganda içerikli SMS’in Mersin Büyükşehir Belediyesi ve SMS panelimizle herhangi bir ilgisi yoktur. Sistemimiz üzerinden herhangi bir giriş tespit edilmemiştir.  Siber güvenlik uzmanları ve Emniyetimiz konuyla ilgili gerekli çalışmaları yürütmektedir. Bilginize sunulur.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğüde resmi sayfasından yaptığı yazılı açıklamada;

16.08.2018 tarihinde ülke genelinde çok sayıda SMS abonesine terör örgütü propagandası içeren bir SMS gönderildiği tespit edilen konu ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.
Toplu SMS gönderimi ihtiyaçları için hizmet satın alınan sistemlere yetkisiz bir şekilde erişim sağlayıp ülke genelinde çok sayıda SMS abonesine terör örgütü propagandası içeren bir SMS göndererek gerçekleştirilen yasadışı eylem durdurulmuş olup, failleri hakkında gerekli adli tahkikat başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İşte terör örgütünün o mesajı: 

Kahpe PKK’nın bu mesajına vatandaşlarımızdan büyük tepki geldi.