NEVŞEHİR(MHA) Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ardından çevresi tamamen boşaltılan ve cemaati azalan Kılıçarslan Camine giren kimliği belirsiz hırsız ya da hırsızlar cami içerisindeki bazı eşya ve halıları dışarı çıkardılar. Havanın kararmasının hemen ardından  yapılan hırsızlık girişimi akşam namazı için camiye gelenler tarafından bozuldu.

Birkaç kişinin camiye doğru ilerlediği gören hırsızlar eşyaları öylece bırakıp olay yerinden koşarak kaçtılar. Namaz kılmak için camiye gelenler ise koşan şahısları uzaktan gördüklerini cami önüne geldiklerinde, eşyaları dışarıda görünce de hırsızlık girişimi olduğunu anladıklarını belirtti.

155 Polis İmdat Hattını arayarak ihbarda bulunduklarını söyleyen Hüseyin Erdem adlı vatandaş, "etraftaki evler boşaltılınca cami cemaati kalmadı. Ama biz zaman zaman buraya gelerek namazlarımız kılıyoruz. Aşağı doğru koşan birini gördük, yanında başkası da var mıydı bilmiyorum. Buraya geldiğimizde eşyalar dışarıya hazırlanmıştı muhtemelen araç bekliyorlardı. Allah böyle duyarsızlara hidayet nasip etsin" dedi.

Olay yerine gelen polis  parmak izi incelemesinde bulunarak soruşturma başlattı. Nevşehir'de yine kale civarında bir süre önce de, 1716 yılında yaptırılan tarihi Kara Cami'nin kubbesindeki bakır kaplamalar kesilerek çalınmıştı.