Nevşehir’de geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğimiz ramazan ayında çiftli pide satışlarıyla ilgili haberimizi dikkate alan Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı pideci fırıncı esnaflarını bir araya getirdi. Yapılan toplantıdan bu ramazan ayında çiftli pidenin içerisine tek yumurta kırılarak 2.5 TL’den satılması kararı çıktı.

Konuyla ilgili açıklamalarına hassasiyetimize teşekkür ederek sözlerine başlayan Nevşehir Esnaf Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, ramazan ayı süresince çiftli pide’ye ikinci yumurta kırdırmak isteyenin bu tarifeye dahil olmayacağını da söyledi.

Ördü, “Öncelikle yaklaşan ramazan ayının tüm halkımıza mübarek olmasını temenni ediyorum. Bizim ilimizin diğer bir çok ilden biraz farklılığı var. Oda, ilimizde pide tüketimi bir hayli fazla. Diğer birçok ilde böyle değil. O nedenle diğer illerde ramazan pidesi olarak nitelendirilen pide aslında ilimizde yılın 365 günü rahatlıkla bulunabilecek bir ürün. Nevşehir’de pide kültürü gelişmiş durumda. Ramazan ayında pideye ilgi biraz daha artıyor diyebiliriz. 250 gram üzerinden tekli pidenin fiyatı ilimizde 1 TL. Bunun çiftli olması durumunda 2 TL oluyor. Üzerine daha önce iki tane yumurta kırılıyordu. Buda zaman zaman vatandaşların eleştirilerine neden oluyordu. Tek yumurta kırıldığı iddia ediliyordu. Vatandaşımız bu pidenin üretiminde bire bir yer almadığı ve görmediği için böyle bir yanılgıya düşüyordu. Pide yapan fırıncı esnaflarımızı bu konuda bir araya getirdik. Aldığımız kararla ilimizde ramazan ayı süresince çiftli ve tek yumurtalı pidenin fiyatının 2.5 TL olması kararına vardık” diye konuştu.