Nevşehir Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetimizin 93. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri Çerçevesinde Göreme Bağlıdere Vadisi’nde “Cumhuriyet Yürüyüşü” düzenlendi.

Saat 09.00’da vadi’nin Uçhisar girişinden başlayıp Göreme’de sonlandırılan yürüyüşe Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ramazan AKÇA, Vali Yardımcısı Nurettin ATEŞ, Valilik Özel Kalem Müdürü Nurettin ÖĞÜNLÜ, İl Sağlık Müdürü Rahim ÜNLÜBAY, Halk Sağlığı İl Müdür Vekili Hakan ÖCAL, sağlık çalışanları, Umke ekibi,  kamu kurum kuruluşları çalışanları ve vatandaşlar katıldı. 

Vali AKTAŞ, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde yürüyüş öncesi yaptığı açıklamasında;"Bu yıl 93.üncü kuruluş yıldönümünü kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın ülkemize hayırlar getirmesini diliyor, hepinizin bayramını şimdiden tebrik ediyorum.Devletimizi, Cumhuriyetimizi kolay kurmadık. Çok ağır bedeller ödedik. Onun için devletimiz, Cumhuriyetimiz, demokrasimiz kıymetlidir ve kıymetini biliyoruz. Ona kimsenin zarar vermesine izin vermeyiz. Bu hepimiz için milli bir görevdir. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne binlerce şehit verdik.Başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet rahmet ve şükranla anıyoruz. Tekrar bayramınızı tebrik ediyor, ülkemiz için aydınlık bir geleceğe vesile olmasını diliyorum."dedi.