Nevşehir sааt Gеcе 01:00 Sulаrındа Dеprеmlе Uyаndı. Dеprеm İki dalga Şеklindе Şеhri beşik gibi Sаllаdı.

Akdeniz'de Deprem... Nevşehir'de hissedildi..

Nevşehir de vatandaşlar depremle birlikte sarsılınca büyük panik yaşadılar.

İlK yаpılаn Açıklаmаlаrа görе Kеsin Olmаmаklа Birliktе 
Merkez üssü Akdeniz bölgesi olduğu Dеprеmin 5.2 Şiddetinde Olduğu Medyaya Yansıdı.

MERSİN'DE 5,2 ŞİDDETİNDEKİ DEPREM 6 İLDE HİSSEDİLDİ
Adana, Osmaniye, Mersin, Gaziantep, Hatay da şiddetli hissedilen deprem Nevşehir'de de 30.07.2015 tarihinde saat 01:00 'da hissedildi. 

Boğaziçi Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından açıklanan verilere göre depremin büyüklüğü 5,2. Richter ölçeğine göre 5.2 büyüklükte olan deprem insanları sokağa döktü. 
Bu arada depremin hissedildiği şehirlerde yaşayan çok sayıda vatandaş sokaklara çıktı. Depremde can ve mal kaybı olmadı.


30.07.2015 tarihinde saat 01:00 'da meydana gelen Adana Depremi ile ilgili olarak resmi kaynaklardan bilgi edindik.

Depremin şiddeti : 5.2
Derinliği : 18.1
Deprem Bölgesi : Akdeniz bölgesinde yer alan tüm illerde olduğu düşünülüyor. Mersin Körfezi'nde 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi
Tam saati : 01:00:54

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, Akdeniz Doğu Baseni’nde saat 01:00'da Richter Ölçeği’ne göre 5,2 şiddetinde deprem meydana geldi. Denizin 18 kilometre altında, Akdeniz merkez üssü ’ne bağlı depremde herhangi bir can veya mal kaybı olmadığı belirtildi.

Deprem ortalama 10 saniye sürdü.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan ölçümlere göre, deprem saat tam 01:00'da meydana geldi. Kayıtlara geçen depremi vatandaşların hissetiği öğrenildi.

Mersin'de dakikalar önce yaşanan depreme ilişkin açıklama geldi. AFAD yaptığı açıklamada; 01.00'da merkez üssü Akdeniz olan 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Vatandaşlar çok korktu.


Halkın kısa süreli panik yaşadığı Mersinde çok sayıda vatandaş depremin olmasının ardından soluğu parklarda ve sokakta aldı. Sokaklara dökülen vatandaşlar birbirlerini sakinleştirdiler. Havalarında sıcak olması nedeniyle çok sayıda insan bu geceyi evinde değil dışarıda geçirecek.

01.00.54 ; 30 Temmuz 2015 günü Akdeniz’de deprem gerçekleşti. Deprem akdeniz illerinde hissedildi. Özellikle Adana ve Mersinde halk panik oldu.Mersin Adana Osmaniye ve Hatay'da deprem hissedildi. Depremin derinliği yerin 18.1 kilometre altında olduğu tespit edildi. Boğaziçi Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından açıklanan verilere göre depremin büyüklüğü de belli oldu. Deprem 5.2 şiddetinde gerçekleşti.Richter ölçeğine göre 5.2 büyüklükte olan deprem insanları sokağa döktü.

İşte Nevşehir Deprem Haritası, Nevşehir Deprem Fay Hattı Haritası


Nevşehir İli Deprem Haritasında, Nevşehir il ve ilçelerinin içinde bulundukları deprem kuşakları, aktif fay hatları, risk bölgeleri gösterilmektedir.


Nevşehir İli Deprem Haritası, Nevşehir Deprem Fay Hattı Haritası