Nevşehir merkezde meydana gelen elektrik kesintilerinden şikayetçi olan vatandaşlar, ne yapacağını şaşırdı! Nevşehir de ani elektrik kesintileri vatandaşı karanlıkta bırakmakta kalmadı. Elektrikli ev eşyaları da zarar gördü. Vatandaşlar servislere akın etti. En çok şikayet Nevşehir merkezinden geliyor.

Yaşamın vazgeçilmezlerinden biri olan elektriğin sık sık kesilmesi, Nevşehir de  vatandaşı bıktırdı.

 

Elektrik Kesintileri Can Sıkıyor

Elektrik kesintilerinden şikayetçi olan vatandaşlar, FİB Haber Merkezine şikayetlerini dile getirdiler. Bazı vatandaşlar, elektrik kesintilerinden dolayı birçok elektronik cihazlarının yandığını belirtti.

 Nevşehir de Vatandaşlar, Elektrikten Yana Dertli!

Açıklamada bulunan vatandaşlar, "İlimiz Nevşehir genelinde yaşanılan elektrik kesintilerinin yaşanması bizleri mağdur etmekle kalmayıp, bizleri zarara uğratıyor. Bazılarımızın bilgisayarı, bazılarımızın buzdolabı, bazılarımızın da televizyonu veya diğer bir elektronik aletleri yandı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yetkililerin konuyla ilgilenmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

 

Bazı vatandaşlar da, elektrik kesintilerinden dolayı yanan elektronik cihazları ile ilgili ilgili kurumlara dilekçe ile şikayette bulunacaklarını belirtti.

Nevşehir de Elektrik Kesintileri Yaşamı Olumsuz Etkiliyor…

ELEKTİRİK KESİNTİSİNDEN EV ALETLERİ YANIYOR

Nevşehir de ani elektrik kesintileri vatandaşı karanlıkta bırakmakta kalmadı. Elektrikli ev eşyaları da zarar gördü. Vatandaşlar servislere akın etti. En çok şikayet Nevşehir merkezinden geliyor Nevşehir de  özellikle Afat evler ve Güzelyurt Mahallesi başta olmak üzere bazı mahallelerde yaşanan ani elektrik kesintileri elektronik cihazların bozulmasına neden oldu. Hatta öyle ki bir sitede bulunan dairelerde buzdolaplarının bozulduğu, çalışan tv’lerin yandığı, elektrikli ev telefonlarının zarar gördüğü öğrenildi. Son günlerde yaşanan elektrik kesintileri vatandaşın elektronik ev eşyalarının da bozulmasına neden oldu. Bozuk eşyasını eline alan yetkili servislere koştu. Yetkili servis elemanları da o yoğunluğu doğruladı. Nevşehir de Yetkili Bir Servis İşletmecisi , Nevşehir de özellikle son günlerde meydana gelen elektrik kesintilerinin vatandaşı çileden çıkardığını söyledi. Yaşanan elektrik kesintisinin ev eşyalarının bozulmasına neden olduğunu kaydeden yetkili servis, bu nedenle vatandaşların yetkili servislere akın ettiğini belirtti.

BU MİLLİ SERVET KAYBIDIR

Kesintilerin son zamanlarda sıklaştığı kentte voltajların düşüp yükselmesinden dolayı elektrikli ev aletlerinin arızalandığını söyleyenler“Buzdolabı, çamaşır makinesi ve televizyonlar arızalanıyor, hatta motorları yanıyor. Arıza nedenlerinin başında elektriklerin gidip gelmesinden kaynaklanan voltaj yüksekliği yer alıyor. Her gün onlarca arızalı eşyalar bize geliyor. Elektrik kaynaklı eşya arızaları garanti kapsamına girmiyor. Bu milli servet kaybıdır” diye konuştu.

 

Elektrik kesintisinden dolayı vatandaş çok mağdur oluyor. Maddi sıkıntı içerisine giriyor.

ELEKTRONİK EŞYALARI PRİZLERDEN ÇEKİN

Vatandaşların mağdur olmaması için uyarılarda bulunan Servis yetkilisi elektrik kesintisi olduktan sonra elektronik eşyaların prizden çıkarılmasını istedi.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Bu konu hakkında peki siz ne düşünüyorsunuz ?

 

Bu konuda sıkıntıları olan vatandaşlarımızın mutlaka herhangi bir platformda örgütlenerek MEDAŞı zorlamaları gerekiyor, onlara yasal zorunluluklarını hatırlatıp. bu sorunları bir an önce çözmeleri sağlanabilir. Yanlış hatırlamıyorsam birkaç sene önce şöyle bir yasa tasarısı vardı mecliste; elektrik kesintilerinin belirli bir sayıyı veya süreyi geçtiğinde,yine habersiz elektrik kesintilerinde medaşın tazminat zorunluluğu oluşuyordu. Doğrusu bu olmalı zaten her kurumun yasal düzenlemelerden aldıkları görevleri en iyi şekilde yapmaları gerekiyor. Yapamıyorsa o kurumun işleyişinde veya yöneticilerinde bir sıkıntı olup olmadığı araştırılmalıdır.

Sözün Özü:

 

Nevşehirli Vatandaşlar FİB Haber Merkezine MEDAŞ la ilgili yaptıkları İsyan niteliğindeki açıklamalarında bakın neler söylediler:” MEDAŞ Nevşehir de her bir vatandaştan elektrik faturalarını tahsil ederken bir gün dahi sektirmiyor. Vatandaşın elektriğini hemen kesiyor. Ücrete bir de açma-kapama masrafını ilave ediyor. Ama iletim hatlarının yenilenmesi ve bakımı konusunda, yani hizmeti sunma konusunda maalesef aynı hassasiyetin çok uzağında. Nevşehir de Bakım yapıyoruz diyerek tüm vatandaşların koca bir yazını adeta zehir eden MEDAŞ ,nasıl bir bakımsa en ufak bir yağmurlu havada kesilerek koca bir şehri elektriksiz bırakabiliyor.Kaldı ki şimdiye kadar MEDAŞ la ilgili ne yazık ki ilgili hiçbir yetkiliye de ulaşamıyoruz açıkcası MEDAŞ ı Önce kamuoyunda sonrada yetkililere ilgililere Nevşehir milletvekillerimize ve Enerji Bakanımız Sayın Taner Yıldız a şikayet ediyoruz.Lütfen bizim sesimizi duyup bu konuda acilen biran önce çözüm üretmesini rica ediyoruz diyorlar.

 

Yazı : Peki Elektronik eşyanız yanarsa ne yapacaksınız?

Olası ani bir elektrik kesintisinde ’Bilgisayarım yandı‘, ’Buzdolabı bozuldu‘, ’Çamaşır makinesi çalışmıyor‘, ’Televizyon yandı‘ gibi şikayetler artık tarihe karışacak. Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKODER) Gebze Şube Başkanı Zeki Fettah, ani voltaj düşüklüğü veya ani elektrik kesintisi nedeniyle hasara uğrayan her türlü elektronik eşya için vatandaşların mağduriyetlerini giderebileceklerini açıkladı. Bu konuda vatandaşların haklarını aramak için TÜKODER‘e de başvurabileceklerinin altını çizen Fettah, tüketicilerin başvuruları nereye, nasıl yapacakları konusunda bilinçlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Elektrik kesintisinden kaynaklanan elektronik eşya zararının nasıl karşılanacağı hakkında TÜKODER Başkanı Zeki Fettah‘tan ayrıntılı bilgi aldık. Sürecin nasıl işleyeceği hakkında bilgi veren Zeki Fettah, vatandaşları bu konuda yapması gerekenleri şu şekilde sıraladı: İlk olarak ortaya çıkan zararın teknik servis çağrılarak belgelenmesi gerekiyor. Ardından vatandaşlar bu belgeyle ait olduğu bölgedeki elektrik dağıtım şirketine yani MEDAŞ a başvurabilir. Ret cevabı alınması durumunda vatandaşlar il yada ilçelerinde bulunan tüketici derneklerine başvurmak zorunda. Tüketici dernekleri konuyu Tüketici Sorunları Hakem Heyeti‘ne taşıyor ve ortaya çıkan zarar mahkeme kararıyla tahsil edilebiliyor.

Bu süreç sonucunda bölgedeki yetkili elektrik dağıtım firması, tamir edilebilecekse cihazı tamir etme, edilemeyecekse yenisini karşılama yükümlülüğüne girecek. Konuyla ilgili görüşlerine de yer verdiğimiz Fettah daha önce temsili davaların sonuçlandığını belirterek, “Bu tür olaylarda vatandaşlarımız kime gideceğini bilemiyor. TÜKODER olarak tüketiciye her türlü desteği vermek için buradayız. Vatandaşlarımız da bunun bilincinde olmalı ki ortaklaşa bir şekilde sorunlara çözüm bulabilelim. Biz TÜKODER olarak vatandaşlarımızın her türlü tüketici sorunlarına çözüm aramak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Benzeri tüketici sorunları olan vatandaşlar; TÜKODER Gebze Şubesi‘ne (262) 641 74 72 numaralı telefondan ulaşabilir.(Kaynak:Bizim Kocaeli)

 

 

Bizde FİB Haber Merkezi olarak,

Vatandaşlarımızın ve yöneticilerimizin bu konuda artık daha duyarlı olmaları gerektiğini bir kez yine hatırlatma gereğini duyduk. Kesintiler nedeniyle zarara uğrayanların sesini çıkarması, hakkını araması bir vatandaşlık görevidir.

Esen kalın.