Nevşehir (KHB)  Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Atila Oğuz Boyalı : “Engelli Çocuklara Hayvanlarla Etkileşim Sağlayarak Tedavilerine Katkı Sağlanması Projesi” adı verilen çalışma kapsamında uzmanlar tarafından seçilen engelli çocuklar Cuma günlerinin bir kısmını Nevşehir JAKEM komutanlığına ait manejlerde at binerek geçiriyor. “ dedi.

 

Dr. Boyalı “ Genel Sekreterliğimize bağlı Nevşehir Devlet Hastanesi’nden iki Fizyoterapist ve iki Çocuk Gelişimi Uzmanının eşliğinde gerçekleştirilen seanslarda Nevşehir JAKEM Komutanlığı’na ait yuvarlak sırt yapılı, iyi huylu, ürkek olmayan, sözel komutlara uyan, uysallığının yanı sıra yük taşımaya elverişli, yüksekliği fazla olmayan Türk ırkı atlar kullanılıyor. Programa dahil olan diğer çocukların bekleme sırasında sıkılmamaları ve eğitimin içinde kalmaları maksadıyla oyunculuğu yüksek, insanlara yakın, saldırgan olmayan golden ve labrador cinsi köpeklerden faydalanılıyor. Proje ile engelli çocukların at ve köpekler aracılığıyla fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal hedeflerine ulaşmaları amaçlanıyor.

 

31 Ocak 2013 tarihinde başlayan ve her Cuma saat 14.00 – 16.00 saatleri arasında gerçekleştirilen faaliyetler 6 hafta olarak programlandı. Proje sonunda kapsam dahilindeki çocuklarda izlenecek gelişmeler göz önünde bulundurularak yeni gruplara yönelik olarak programın devam etmesi konusunda beklentilerini dile getirdi. Projede emeği  geçen herkese çok Teşekkür Ediyorum. “ dedi.