Nevşehir Valiliği, bir bakım merkezinde engelli vatandaşlara kötü muamele yapıldığı iddialarına cevap verdi. Valilik açıklamasında, söz konusu görüntülerin 3 yıl öncesine ait olduğu belirtilerek, "Son dönemde yapılan denetimlerde özürlülere karşı herhangi bir kötü muamele ve istismar olayı ile karşılaşılmamıştır" denildi.

Nevşehir Valiliği, bazı ulusal gazete ve televizyonlarda yayınlanan ve Nevşehir'de bir bakım merkezinde özürlülere kötü muamele yapıldığını belirten haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, "Yazılı ve görsel medyada yer alan görüntüler yaklaşık üç yıl öncesine ait olup günümüzdeki durumu yansıtmamaktadır. Habere konu olan iki bakım merkezi, yapılan uyarı ve idari işlemler üzerine faaliyetlerini yürüttükleri binalardaki hizmetlerini sonlandırarak daha uygun yeni binaya nakletmişlerdir. Bir bakım merkezi için ise kapatma işlemi uygulanmıştır. Görüntülere yansıyan uygulamalarla alakalı gerek Valiliğimiz tarafından oluşturulan komisyon, gerek Bakanlık Müfettişleri gerekli soruşturmaları yürütmüş, sorumlular hakkında gerekli soruşturmalar yapılmıştır" denildi.

Şuan Nevşehir kamuoyunda üç yıl öncesine ait hala hazırda resim ve görüntülere ait böyle bir Bakım Merkezleri olmamasına rağmen hangi amaç ve zihniyetle Nevşehir ismi karalanır ve böylesine önemli bir konu hiçbir araştırma yapılmaksızın üç yıl sonra Basına taşınır ? soruları kafalarda soru işareti bıraktı. Yine böylesi hassas bir konuda hiç araştırma gereği bile duymadan böylesine bir habere Cihan ve Zaman Grubu nasıl olurda alet olur anlamış değilim.
Nevşehir Engellilere haberi yalanlama