Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Çat kasabasında bugün hizmete giren 15 Temmuz Diriliş Ortaokulu'nun açılış törenlerinde öğrenciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan maskesi taktı. 

Çat kasabasında ki Okul açılışında 'Tayyip Erdoğan' maskesi takan öğrenciler ilginç görüntüler oluşturdu.

"Hepimiz Recep Tayyip Erdoğan'ız"

Bugün açılışı gerçekleştirilen 15 Temmuz Diriliş Orta Okulunda eğitim gören öğrenciler, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan maskeleri takarak "Hepimiz Recep Tayyip Erdoğan'ız", Nevşehir seninle gurur duyuyor, 'Seni Seviyorum Tayyip Baba' ve 'Tayyip Baba sana canımız feda' sloganları attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a duydukları büyük sevgilerini dile getiren öğrenciler, büyüyünce bizde Cumhurbaşkanımız Erdoğan gibi olacağız dediler.


Kamil Duru; "15 Temmuz, ikinci dirilişimizin simgesi oldu"

Çat Belediye Başkanı Kamil Duru; Aziz milletin 15 Temmuz'da bir işgal girişimiyle karşı karşıya kaldığını ve bundan dünyaya demokrasinin hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğunu haykırarak çıktığını belirtti.

Çat Belediye Başkanı Kamil Duru'da yaptığı açıklamasında, Bugün kasabamız yine tarihi günlerinden birini yaşıyor. Yarınımız çocuklarımız ile yeni Türkiye yolunda sağlıklı nesiller yetiştirecek bu eğitim kururumuzun adına "15 Temmuz Diriliş Orta okulu verdik ki, O bir anlamda kurtuluş günümüzde yine kanlarıyla canlarıyla tarih yazan ve aynı zamanda 15 Temmuz gecesiyle Millet olma olgusunu gösteren aziz milletimizin ve isimleri gizli kahramanlarımızın Dirilişlerini asla unutmayıp, unutturmamak istiyoruz. Ayrıca açılışını gerçekleşirdiğimiz  okulumuzun sınıflarına da ayrı ayrı 15 Temmuz Demokrasi Kahramanlarımızın isimlerini koyduk. Artık Çat kasabamız 15 Temmuz Diriliş Ortaokulunda Demokrasi kahramanlarımızdan Binbaşı Barış Dedebağı, tankın önüne gövdesini koyan Metin Doğan ve Milli Sporcumuz Vildan Güvercin isimleri yaşayacaklar. Bugün 15 Temmuz Diriliş Ortaokulu'nun açılışını yine 15 Temmuz Gazilerimizin yapması bu güne bambaşka bir anlam kattı. Burada açılışımızı onurlandıran Başta Valim, Milletvekillerim değerli protokolümüz, ÇAtlı hemşehrilerim ve 15 Temmuz Kahramanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum dedi.


'YENİ NESİL, MİLLİ İRADEYİ, VATAN VE DEMOKRASİYİ BİLEREK YETİŞECEK' 

Kasabalarına yapılan okula 15 Temmuz Diriliş Orta Okulu adının verilmesinin çok anlamlı olduğunu anlatan Başkan Duru, Bu eğitim yuvamıza bu ismi vermekle; Demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma ve korumak konusunda kahraman milletimizin gösterdiği direnişin yeni nesiller tarafından bilinmesi, bu olayı idrak etmeleri ve öğrencilerimizin bu milli kahramanlarımızı, demokrasiyi içselleştirmeleri konusunda kendilerine örnek almaları amaçlanmıştır. Hem 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren alçakları, hemde Vatan, Millet ve Demokrasi için kendini feda eden, kahramanca bir duruş sergileyen Şehit ve  gazilerimizi unutturmamaya kararlıyız. adını taşıyan okulumuzda bilgi toplumunun gerektiği donanıma sahip, demokrasiyi özümsemiş, vatanını, milletini, bayrağını seven ve yücelten topluma yararlı bireyler yetiştirmek temel hedefimiz olacaktır" ifadelerini kullandı. 

Ortaokulu açılışında tüm şehitlerle birlikte tüm demokrasi şehitleri ve demokrasi gazilerimiz anıldı. Tören sonrası 15 Temmuz kahramanlarıyla bol bol fotoğraf çekip imza yarışı yaptılar.


Törenin ardından duygularını ifade eden öğrenciler okula ismini veren 15 Temmuz Diriliş okulunda okumaktan dolayı çok mutlu olduklarını, 15 Temmuz da yaşananları asla unutmayacaklarını ve asla unutturmayacaklarını belirterek bu vesile ile tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle andıklarını söylediler.