Nevşehir'i iki haftadır etkisi altına alan kar yağışı esnafları da kar kürüyerek mesaiye başlamaya zorladı. Geçtiğimiz günlerde havanın ısınması ile eriyen kar, dükkanlarının önünü temizleme imkanı bulan esnaflara rahat bir nefes aldırmıştı. Ancak geçtiğimiz akşam yoğun bir şekilde başlayan kar yağışı tekrar hayatı olumsuz etkiledi. Dükkânlarını açmak için giden esnaflar sabah ellerinde küreklerle mesaiye başladı. Uzun yıllardır bu şekilde yağmayan kar yağışının işlerini aksattığını belirten esnaflar, bir açıdan da karın yağmasından memnun. Kurak geçen yaz aylarından sonra ekinler ve toprak için son derece yararlı olacak olan kar yağışı herkesin temennisi.

Kar yağışını ve kendi kar mesailerini değerlendiren Nevşehir esnaflarından Berber Kadir İnanan, “İşlerimizi aksatsa da berekettir kar. Bizim için daha iyi diyebiliriz, en azından kurak geçen yaz aylarının ardından çiftçilerimizin ekinleri sulanmış olacak. Belki bu şekilde de pazardaki fiyatlar da biraz düşer. Malum her yıl özellikle de Nevşehir kurak geçtiği için ürünler pahalı oluyordu” şeklinde konuştu.

Kar yağışlarının işleri aksattığından da söz eden Nevşehir esnaflarından Berber Kadir İnanan, “Tabi haliyle insanlar çok fazla dışarı çıkmak istemiyor. Herkes hasta olmaktan, kayıp düşmekten korkuyor. Biz de en azından dükkanlarımıza gelen müşteriler düşmesin diye karları temizliyoruz. Belediye ekipleri yollarda gerekli çalışmaları yapıyorlar. Oralar bittikten sonra zaten buralara da gelerek yolları açıyorlar. Ancak her şeyi de onlardan beklememek gerek. Biz de en azından dükkanlarımızın önünü temizlersek onlara hem yardımcı oluruz hem de müşterilerimizin bir nebze güvenliğini sağlamış oluruz. Bu açıdan kar yağışından itibaren her sabah ilk mesai olarak karları temizliyoruz. Tabi bizim temizlememiz bir yere kadar çünkü dükkanların önünde kar kütleleri oluşmaya başladı. Bunları haliyle temizleyemiyoruz. Bizim belediyeden isteğimiz bu kar yığınlarını biran önce kaldırılması. Hem görüntü kirliliği oluşturuyor hem de Nevşehir belediyesine yakışmıyor. Kendileri de haklıdır her yere yetişmekte zorlanabilirler ancak daha fazla ekip ve araç takviyesiyle temizlik çalışmalarını hızlandırmalılar” ifadelerini kullandı.