BAYAN KUR’AN KURSU GEÇİCİ ÖĞRETİCİLİĞİ SINAVI
İlimiz Nevşehir ve İlçelerine bağlı, Merkez, Kasaba ve Köy Kur’an Kurslarına 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında görevlendirmek üzere “Bayan Kur’an Kursu Geçici Öğreticiliği” sınav bilgileri aşağıya çıkarılmıştır.
 
Sınav Tarihi/Saati Sınav yeri
12.10.2016 Çarşamba      Saat:09:00 Hacı Pembe Avlanmaz Kuran Bilimleri Merkezi
(Göre yolu üzeri- Yeni Külliye yakını)

Sınava katılmak isteyenlerde; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48/A maddesinde yer alan genel ve özel şartları taşıyor olmak, İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Ön Lisans veya İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavından (DHBT) 60 veya üzeri puan almak, Bayan olmak şartları aranacak.
Adaylardan Diploma fotokopisi, DHBTS Belgesi fotokopisi, Nüfus Cüzdan fotokopisi ve varsa hafızlık belgesi fotokopisi dilekçeye eklenecek. İstekliler en geç 10 Ekim 2016 günü mesai bitimine kadar İl ve İlçe Müftülüklerine başvuracaklar.

Sözlü sınav sonucu başarılı olan adaylar arasından, en yüksek puandan başlamak suretiyle başarı sırasına göre görevlendirme yapılacak. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 62 nci ve 63 ncü maddeleri gereğince, sırası gelen teklif edilen yeri kabul etmemesi durumunda hakkından vazgeçmiş sayılacak. Değerlendirmeye esas olmak üzere her aday görev almak istediği müftülüğü dilekçesinde belirtecek ve kazanması durumunda ancak o müftülük tarafından görevlendirilecek.